Steve Nash ja Brooklyni suurim staar Kevin Durant.

Foto: USA TODAY Sports / Scanpix
Korvpall
1. november 2022, 19:57

Hooaega viletsalt alustanud Nets andis peatreenerile kinga

Käimasoleval korvpalliliiga NBA hooajal esimesest seitsmest mängust vaid kaks võitnud Brooklyn Nets vallandas meeskonna peatreeneri Steve Nashi.

Klubi teatas otsusest pressiteate vahendusel. „Tahame tänada Steve'i kõige eest, mis ta meie klubisse viimase pisut rohkem kui kahe hooajaga tõi. Pärast peatreeneriks saamist pidi Steve silmitsi seisma mitmete pretsedenditute väljakutsetega. Oleme siiralt tänulikud tema kannatlikkuse ja meeskonna vedamise eest. Isiklikult oli see tohutult keeruline otsus. Kuid otsustasime pärast pikalt kaalumist ja hooaja alguse hindamist, et vajame praegu muutust. Soovime Steve'ile ja ta perekonnale tulevikuks kõige paremat.“

Nash sai Brooklyni peatreeneriks 2020. aastal. Tema juhendada oli toona tõeline supertiim: meeskonda kuulusid superstaarid Kevin Durant ja Kyrie Irving, lisaks Blake Griffin ja LaMarcus Aldridge, hiljem liitus nendega veel James Harden. Esimesel hooajal võideti 72 mängust 48, kuid idakonverentsi poolfinaalis jäädi seitsmemängulise seeria järel napilt alla hiljem meistriks tulnud Milwaukee Bucksile.

Teisel hooajal toimus Brooklynis mitu olulist muudatust. Tänavu veebruaris saadeti Philadelphia 76ersisse Harden ja Paul Millsap, vastu saadi Andre Drummond, Seth Curry ning Ben Simmons, kes jooksis esimest korda klubi eest väljakule alles oktoobris. Põhihooajal võitis meeskond 82 mängust 44, play-off'i avaringis kaotati Boston Celticsile 0 : 4.

Ka käimasoleva hooaja eel kuulus Brooklyn soosikute sekka, seega pole esimeste matšide järel seis kindlasti ootuspärane – nad on idakonverentsis 15 meeskonna konkurentsis 12. kohal ehk jääksid praeguse seisuga play-off'ist (ja ka play-in'ist) välja.

48aastane Nash, kes võitis mängijana kaks MVP auhinda, tegi sotsiaalmeedias postituse, kus jättis Brooklyinga hüvasti.

„Tänan südamest Joe ja Clara Tsaid ning Sean Marksi, kes andsid mulle võimaluse juhendada Brooklyn Netsi. See oli imeline kogemus koos paljude väljakutsetega ning olen selle eest tohutult tänulik. Nautisin iga päev töötamist mängijatega, meeskonnaga ja klubi esindajatega. Eriti tänulik olen treeneritetiimile. Aitäh Brooklynile ja kirgilikele meeskonna fännidele. Perekond on esikohal ning minu pere on leidnud siin omale kodu ning armastab siia kuulumist. Soovin Netsile kuhjaga edu,“