Maik-Kalev Kotsar tegi neljapäeva õhtul Euroliigas vinge partii.

Foto: Twitter / @Baskonia
Korvpall
3. november 2022, 23:15

Kotsar jõudis punktirekordi lähedale, Baskonia tegi Maccabist saepuru

Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia lõi korvpalli Euroliiga 6. voorus koduplatsil Tel Avivi Maccabi maa alla tulemusega 116 : 87.

Esimest veerandaega oli lausa lust vaadata. Seda kahel põhjusel: mõlemad eestlased alustasid kohtumist põhiviisikus ning aitasid Baskonial avaveerandi võita 35 : 20. Raieste panustas kuue ja poole minutiga viis punkti, Kotsar seitsme minutiga seitse punkti. Baskonia võistkondlik visketabavus oli fantastiline.

Teine veerand algas eestlasteta, aga Markus Howardi dirigeerimisel resultatiivselt. Kui poolaega jäi mängida 7.22, oli Baskonia edu paisunud juba 21 punktini (43 : 22). Ent siis tuli kodumeeskonnal kerge mõõn ning Maccabil õnnestus poolteise minutiga teha 8 : 0 spurt.

Baskonia peatreener Joan Peñarroya tõmbas seepeale käsipidurit ja suutis vankri kraavi veeremisest päästa. Poolajapausiks oli Baskonia taastanud 21punktilise edu (63 : 42). Eestlaste panus jäi teisel veerandil tagasihoidlikuks. Nii Raieste kui ka Kotsar mängisid mõne minuti, kuid korve ei visanud. Muljet avaldav on see, et Baskonia tabas avapoolajal 16 kolmesest 9 ja 18 kahesest 14 ning viskas kaks punkti rohkem kui Villeurbanne'i ASVELi vastu terve mänguga.

Kolmas veerand algas nagu esimene, Kotsar ja Raieste tulid põhiviisikus platsile, aga lõppes veel paremini, sest Kotsar hakkas korvi all korralikult lammutama. Kui kaaslased ta seal leidsid, ei pidanud nad pettuma. Halvimal juhul tehti Kotsarile viga, parimal juhul tuli 2+1. Eesti vägilane mängis järjest kaheksa ja pool minutit ning viskas selle ajaga 11 punkti. Pool veerandit mütanud Raieste hiilgas kaitses, viskeid ta ei võtnud. Baskonia võitis veerandaja 27 : 25 ja alustas otsustavat perioodi 90 : 67 eduseisult.

Neljandal veerandajal enam põnevaks ei läinud, Baskonia mehed said lustida ja nautida. Õnneks ei jätnud Peñarroya eestlasi sellest päris ilma, vaid saatis nad viimaseks kolmeks minutiks väljakule. Raieste murdis kohe edukalt korvi alla, Kotsarini paraku pall eriti enam ei jõudnud, nii et isiklik punktirekord (21) jäi ületamata.

Niisiis kogus Kotsar 21 minutiga 18 punkti (kahesed 7/9, vabavisked 4/6), 2 lauapalli, 1 korvisöödu ja 2 pallikaotust. Raieste panustas 19 minuti ja 15 sekundi jooksul lisaks kõvale kaitsetööle 7 punkti (kahesed 2/2, kolmesed 1/3), 1 lauapalli, 2 korvisöödu ja 1 vaheltlõikega. Negatiivse poole peale läks üks pallikaotus.

Võitjate resultatiivseim oli Markus Howard 23 punktiga, kaotajatele viskas Lorenzo Brown 20 punkti.

Meeskondlikust statistikast torkavad silma Baskonia märgatavalt parem visketabavus (kahesed 77,8% vs. 54,5% ja kolmesed 45,5% vs. 38,5%) ja 39 : 27 ülekaal lauavõitluses.

Mõlemal on nüüd tabelis neli võitu ja kaks kaotust.