Nikita Baranov (vasakul) oli viiest Eesti jalgpallurist ainus, kes sel nädalal eurosarjas väljakule pääses.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. november 2022, 08:40

Viiest Eesti jalgpallurist jäi eurosarjades konkurentsi vaid üks

Neljapäeva õhtul tõmmati joon alla Vana Maailma tugevuselt teise ja kolmanda klubijalgpallisarja ehk Euroopa liiga ja konverentsiliiga alagrupiturniirile. Kui alagrupimatšides sai näha viie Eesti vutimehe koduklubisid, siis varakevadel algavaks play-off'iks jäi neist alles vaid üks.

Euroopa liigas oli Karl Jakob Heina leivaisa Londoni Arsenali edasipääs selge juba varem ja seega omas alagrupiturniiri viimane kohtumine Karol Metsa kodumeeskonna Zürichiga nende jaoks vaid kosmeetilist tähendust. Samas Zürich võinuks võidu korral tõusta neljandalt kohalt kolmandaks, millega oleks jätkatud konverentsiliiga play-off'is, kuid tänu Kieran Tierney 17. minuti tabamusele võttis 1 : 0 võidu ikkagi Arsenal. Nii Hein kui ka Mets pidid leppima varumeherolliga.

Arsenal võitis 15 punktiga alagrupi, teine oli PSV EIndhoven 13 punktiga. Kolm punkti kogunud Zürich jäi viimaseks, sest nende ette mahtus ka punkti enam teeninud Bodö/Glimt.

Konverentsiliigas sai Eesti meestest väljakule vaid Nikita Baranov, samal ajal kui Joonas Tamm ja Vlasi Sinjavski puudusid oma koduklubide koosseisust.

Keskkaitsja Baranov rassis väljakul kõik 90 minutit, kuid ei suutnud päästa Jerevani Pjunikut 1 : 2 kaotusest Baselile. Külalismeeskond Basel asus juba pooletunnise mängu järel 2 : 0 juhtima ja kuigi teise poolaja alguses teenis üks Šveitsi klubi mängija punase kaardi, ei suutnud Pjunik ka enamuses mängides ühest väravast enamat. Kokku teenis Armeenia klubi kuus punkti, millega lõpetati alagrupiturniir kolmanda kohaga.

Tamme ja Sinjavski tööandjad ehk vastavalt Bukaresti FCSB ja Slovácko pidid leppima aga oma alagarupi punase laterna rolliga. FCSB kaotas viimases voorus 0 : 3 West Ham Unitedile, Slovácko tegi aga 1 : 1 viigi Belgradi Partizaniga. Rumeenia klubi teenis kuue mänguga kokku kaks ja Slovácko viis punkti.