Heiki Nabi ja Paul Keres pressikonverentsil.

Foto: Robin Roots
Maadlus
4. november 2022, 13:25

Sparta spordiklubi: Heiki Nabi ja tema advokaat Paul Keres on esitanud Sparta kohta valeväiteid (6)

Sparta Spordiseltsi juhatuse liikme Mart Kajari kinnitusel on Sparta spordiklubi vastupidiselt vandeadvokaat Paul Kerese väidetele andnud Heiki Nabile kõik tema poolt küsitud külastuste logid, letrosool ei saanud Nabi organismi jõuda spordiklubi seadmetest, ühtegi narkojõuku politsei Spartas treenimas tuvastanud ei ole ning Dimitri Uiba ei ole Sparta klient.

„Tallinna ülikooli spordibioloogia professor ning Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutuse nõukogu liige Kristjan Port kinnitas Delfis üheselt: et aine oleks mingi seadme või higi kaudu tekkinud, see sai ümber lükatud,“ rääkis Kajari. „Enesekaitse eesmärgil väljendatud mõtete ebatõesust on Heiki Nabi mulle kui spordiklubi esindajale üheselt tunnistanud ning teinud seda ka avalikult.“

„Kahjuks ei ole tema advokaat Paul Keres mõistnud, et spordiklubi maine kahjustamine oma kaitsealuse esindamisel valeväidete esitamisega on samuti kuritegu,“ lausus Mart Kajari. „Ootame nii Nabilt kui ka tema advokaadilt Paul Kereselt eetilist ja ausat käitumist nii kohtus, avalikkuses kui ka spordisaalis.“

Mart Kajari lisas, et spordiklubi maine kahjustamine valede enesekaitsesüüdistustega on Spartale vastuvõetamatu ning kahjustab nii spordiklubi kui ka avalikkuse silmis olulisel määral nii sportlase kui ka tema advokaadi mainet.

Heiki Nabi ja tema advokaat Paul Keres kaebasid Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutuse poolt Nabile määratud kahe aasta pikkuse võistluskeelu rahvusvahelisse spordiarbitraaži (CAS). Seal toodi välja neli stsenaariumit, kuidas keelatud aine letrosool tema organismi võis sattuda. Neist neljanda järgi sattunud letrosool Nabi kehasse saastunud jõusaalivarustuse kasutamise läbi, st varustuse, mida kasutas letrosooli kasutaja, kes ei pühkinud varustust puhtaks enne, kui Nabi seda kasutas.

Muuhulgas olid Nabi kaitsjad CASi lahendi järgi toonud välja, et Sparta jõusaalis, kus Nabi harjutas, avastati samal ajal tegutsev narkojõuk. „Tõendid näitavad, et spordisaalist väidetavalt kaubitsetud narkootikumide peidikust leiti letrosooli. Nabi väidab, et ta viibis 2020. aasta detsembris ja 2021. aasta jaanuaris Sparta jõusaalis ja et on väga tõenäoline, et ta võis saaste saada higist või süljest või mõnelt paljudest jõusaaliliikmetest, kes kasutasid erinevaid keelatud aineid, millega jõusaalis kaubitseti, sealhulgas letrosooli,“ seisis lahendis.

Nabi ja Keres ruttasid juba varem kinnitama, et nemad pole mitte kunagi Sparta spordiklubist rääkinud otsuses toodud sõnastuses. „Sellisel kujul on tegemist puhtalt CASi poolse tõlgendusega,“ rõhutas Nabi.