Anastassia Morkovkina ja Sirje Roops.

Foto: Liisi Troska / jalgpall.ee
Jalgpall
4. november 2022, 16:05

TULEVIK KLAAR! Head tulemused garanteerisid senistele peatreeneritele uue lepingu

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) pikendas lepingut naiste koondise peatreenerite Anastassia Morkovkina ja Sirje Roopsiga. Uus leping kehtib kuni järgmise aasta lõpuni ning pikeneb automaatselt 2024. aasta lõpuni, kui osapooled ei lepi tuleva aasta novembris kokku teisiti. 

Eesti naiste koondis on Morkovkina ja Roopsi juhendamisel pidanud alates 2022. aastast kümme kohtumist, millest võitnud viis. Muuhulgas võideti kaks valikmängu Kasahstani vastu ning triumfeeriti ka kodusel Balti turniiril. Kokku on koondis selle ajaga löönud 18 väravat. Morkovkina ja Roopsi senine leping kehtib käesoleva aasta lõpuni. 

„Oleme rahul sel aastal saavutatud naiste koondise sportlike tulemustega. Peatreenerid on suutnud koondisse luua positiivse sisemise meeleolu ja see peegeldub ka väljakul ning tulemustes. Toetame ka peatreenerite soovi jätkata sama personaliga,” rääkis EJLi peasekretär Anne Rei. 

41aastane Anastassia Morkovkina tuli mängijana 15 korda Eesti meistriks ja valiti kaheksa korda Eesti parimaks naisjalgpalluriks. Eesti koondist esindas ta 75 mängus ja lõi 40 väravat. Morkovkina saavutas 14 korral naiste Meistriliiga parima väravaküti tiitli. Eduka koondisekarjääri eest autasustati teda EJLi hõbemärgiga. Oma treenerikarjääri alustas ründelegend 2018. aastal, kui asus oma pikaajalise koduklubi Pärnu JK naiste meistriliiga võistkonna eesotsa. Pärast seda tegutses ta Viimsi MRJK treenerina. Morkovkinal on omandamisel UEFA A treenerilitsents. Viimased viis aastat on ta kuulunud EJLi juhatusse. 

30aastane Sirje Roops on kogenud naisjalgpallur, kes kuulus kogu oma 15aastase mängijakarjääri jooksul Tartu JK Tammeka naiskonda. Naiste koondist esindas ta 15 mängus. Roops alustas treeneritööd 2013. aastal ning alustab tänavu neljandat hooaega meistriliigas palliva Tammeka naiskonna peatreenerina. Roops on õppinud Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonnas ja alustab 2023. aastal Euroopa kõrgeima kategooria treenerilitsentsi, UEFA Pro koolitust. 

Eesti naiste koondis läheb novembri alguses võõrsil kahes maavõistlusmängus vastamisi Montenegroga. Vastastega kohtutakse kahel korral Bari linnas Topolica staadionil: esimene mäng peetakse 10. novembril ning teine 14. novembril, mõlema mängu avavile kõlab Eesti aja järgi kell 14 ja kohtumisi saab jägida Soccernet TV vahendusel.