Artti Aigro

Foto: Aldo Luud
Talisport
4. november 2022, 21:37

Maltsev jäi hooaja eriskummalise avavõistluse MK-etapil kvalifikatsiooni pidama, Aigro pääses edasi

Poolas Wislas toimuval suusahüpete MK-sarja avaetapil jäi Kevin Maltsev lõppvõistluse ukse taha, küll aga pääses sinna Artti Aigro.

Reedel peetud kvalifikatsioonis hüppas Aigro 122,5 meetrit, millega teenis 119,1 punkti ja pälvis 30. koha. Maltsevi õhulend kandus 106,5 meetri kaugusele ja teenis 87,8 punkti. Lõppvõistlusele pääsemiseks pidanuks ta mahtuma 50 parema sekka, ent tuli 62. kohale.

„Esimene start sel hooajal osutus märksa pingelisemaks, kui enne võistlust eeldasin. Hüppemäel ei tundnud ma ennast peale kaht treeninghüpet kindlana, kuid kvalifikatsioonihüppe suutsin teha piisavalt hea, et tagada koha homsele põhivõistlusele.
Loodan, et pinged on nüüd maas, suudan võistlustel end vabamalt tunda ja oma hüpped paremaks saada,“ rääkis Aigro võistluse järgselt pressiteate vahendusel.

Kvalifikatsiooni parima õhulennu tegi kaks korda olümpiamängudel pjedestaalile astunud Dawid Kubacki, kellele tõi 133 meetri pikkune õhulend 140,5 punkti. Teiseks tuli norralane Havlor Egner Granerud (139,3).

Lõppvõistlus peetakse laupäeval kell 17.00.

Kui mullu alustasid meessuusahüppajad 19. novembril Venemaal Nižni Tagilis, siis uus hooaeg stardib 15 päeva varem Poolas Wislas. Niivõrd varajane algus on erakordne, aga kõige rohkem köidab tähelepanu fakt, et Wislas ei maanduta lumele, vaid rohelisele plastikvaibale nagu suvel. Kusjuures esimesele etapile järgneb kolmenädalane paus, misjärel ootab sportlasi traditsiooniline Ruka etapp, kus lähevad käima ka murdmaasuusatamise ja kahevõistluse MK-sarjad.

Miks nii? Võlusõna on televisioon. Suusahüpped on Poolas kõige populaarsem taliala, aga ka nende jalgpallimeeskond pääses MMile, nii et hiljem tekiks probleem otseülekandega. „Kõik põhilised rahvuslikud telekanalid on sõlminud FIFAga lepingu, et näitavad kõiki MMi mänge, seega on talispordil piiratud võimalused,“ osutas FISi suusahüpete võistluste direktor Sandro Pertile mõne nädala eest Õhtulehele.