Artti Aigro lendas Poolas kenasti.

Foto: Aldo Luud
Talisport
5. november 2022, 18:55

TUBLI! Aigro lendas talve avavõistlusel punktidele

Suusahüpete MK-sari alustab hooaega tavatult vara: et mitte kaduda jalgpalli MMi varju, tehti MK-sarjaga algust küll jäise hoovõturaja, ent rohelisest plastikkattest maandumisnõlvaga Wilsa 134 meetri mäel. Artti Aigrole näisid tingimused igatahes sobivat.

Reedesest kvalifikatsioonist 30. kohaga edenenud Aigro hüppas korralikus koerailmas peetud võistlusel proovivoorus 121 meetri kaugusele, mis tähistas suisa 15. tulemust. Päris võistlusel lisas ta veel neli meetrit, kuid rivaalid olid veelgi paremad. Eestlane kogus esimese hüppevooru järel 112,9 punkti, mis andis väga tubli 19. kohta.

Kahjuks teine hüpe sama hästi ei õnnestunud. Keerutavas tuules kulus Aigrol palju energiat õhulennu stabiilsena hoidmisele ja ta maandus juba 118,5 meetri peal. Ka stiilipunktid jätsid soovida ning nõnda tuli kokku 105 silma. 217,9 punkti andsid kokkuvõttes 26. koha.

„Vaadates eilset kvalifikatsiooni, kus sai esimene pingutus ära tehtud, siis ma arvan, et täna suutsin oma hüppeid parandada,“ nentis Aigro pärast võistlust. „Usun et võin rahule jääda tänase päevaga. Homme on uus võistlus, stardipositsioon on tänu punktidele tunduvalt parem ning saan juba vähe pingevabamalt peale minna.“

Kohalike rõõmuks kuulus võistluse esikoht Dawid Kubackile, kelle mõlemad hüpped kandusid üle 130 meetri piiri ja tõid kokku 272,2 silma. Kuigi hüppete pikkuselt tegi Halvor Granerud poolakale isegi ära, tähendas halastamatu tuulekompensatsioon Norra mägikotkale 266,6 punktiga alles teist kohta. Kolmas oli Stefan Kraft 258 punktiga.

Kevin Maltsev hüppas reedel vaid 106,5 meetri kaugusele, mis tähendas kvalifikatsioonis 62. kohta ja põhivõistlusele ta ei pääsenud.

Pühapäeval on Wislas kavas teinegi võistlus: kvalifikatsioon algab Eesti aja järgi 15.30, võistlushüpped 17.00.