Öisele sõusõidule ja Las Vegasele sobivalt krutiti Lewis Hamiltoni Mercedesele alla neoontuled.

Foto: John Locher / AP / Scanpix
Vormel 1
6. november 2022, 10:58

VIDEO | Lewis Hamilton musitas Las Vegases barjääre

Kuninglikus vormelisarjas  F1 on käsil puhkenädal – Mehhikos võisteldi eelmisel nädalavahetusel, Brasiilia GP on kavas järgmisel. Aga mitmed tähed ei saanud nüüdki tööst puhata – Mercedese ja Red Bulli mehed väisasid patulinna Las Vegast.

Pärast Netflixi „Drive to Survive“ sarja meeletut menu on F1-sarja populaarsus Ameerika Ühendriikides tõusnud lakke. Kui veel mullu oli kalendris vaid üks võidukihutamine USAs, siis tuleval aastal juba kolm – tänavu debüteerinud Miami GP-le lisandub võidusõit Las Vegase tänavail.

Tegu saab olema kõige kallima võistlusega F1-kalendris, vähemalt fännide vaatenurgast. Kõige odavam pilet – 500 dollarit kolmepäevase seisukoha eest – sai üldse teoks seoses pealtvaatajate nurinaga, et tribüünidel oli soodsaim kogu nädalavahetust hõlmav pääse 2500 dollarit. Needki piletid pidid minema kui soojad saiad – võistlusrada ääristavad hotellid plaanisid pääsmed kokku osta, et siis võidusõidufännidele müüa nädalavahetuspakette koos majutusega kuni 100 000 (!) dollari eest.

„Meie üritustel käimine muutub üha kallimaks ja vähem jõukohasemaks ja ma ei arva, et see on hea asi,“ nentis seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton.

Britt oli ka laupäevase ürituse suurim staar – veel lõid kaasa Hamiltoni tiimikaaslane Mercedesest George Russell, Red Bulli mees Sergio Perez ning tulevaks hooajaks AlphaTauri Alpine’i vastu vahetav Pierre Gasly. Ühtlasi hoolitses demosõitu teinud Hamilton ka päeva kõige karvasema momendi eest, kui ööpimeduses rehve põletades oma Mercedesega õrnalt teepiirdeid puudutas ja vormelil tagurpidikäigu üles pidi otsima.

(Hamiltoni sõiduviga algab videos 29.00.)

„Tegin peaaegu avarii,“ muigas Hamilton oma apsu üle. „Nii palju tossu ja mul polnud aimugi, kus paiknen. Olin täiesti kadunud. Ma ei saanud hoonetest aru, hakkasin tagasi tõmbama ja siis, barjäär.“

Las Vegase GP on kavas järgmise aasta 18. novembril.