Gabriel (6) meeskonnakaaslastega võiduväravat tähistamas.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
6. november 2022, 17:21

Arsenal alistas Londoni derbis Chelsea ning tõusis uuesti liidriks

Inglismaa jalgpalli meistriliigas napsas Londoni Arsenal liidrikoha Manchester Citylt tagasi, alistades täna võõral väljakul linnarivaali Londoni Chelsea tulemusega 1 : 0.

Mikel Arteta juhendatav meeskond alustas kohtumist särtsakamalt, kuid võõrustajatel õnnestus mängu edenedes järjest paremini kohaneda. Avapoolaja parim võimalus oli Gabriel Jesusil, kuid tal ei õnnestunud peaga pallile piisavalt tugevat puudet saada, et see Chelsea väravavahi Eduoard Mendy selja taha saata.

Ka teisel poolajal oli üritavamaks pooleks Arsenal. 63. minutil õnnestus neil lõpuks sihile jõuda, kui keskkaitsja Gabriel saatis Bukayo Sakalt tulnud tsenderduse väravasse. Neil oli seejärel mitu head võimalust eduseisu suurendamiseks, kuid Martin Ödegaard ega Jesus ei suutnud neid ära kasutada. Chelseal aga erilisi šansse viigiväravaks ei tekkinud.

Arsenal tõusis seega taas tabeliliidriks, olles 13 mänguga kogunud 34 punkti. Järgneb tiitlikaitsja City 32 silmaga, Chelsea jätkab 21 punktiga seitsmendal kohal.

Pärast mängu tunnistas Chelsea juhendaja Graham Potter, et vastased olid lihtsalt paremad. „Mängisime meeskonnaga, kes on praegu tõeliselt hea ja enesekindel. Mehed andsid endast kõik, rabelesime palju, kuid ei suutnud näidata piisavalt head kvaliteeti. Arsenal vääris võitu. Kuigi nende värav oli meile pettumust valmistav, pole meil võimalik tulemuse liiga palju üle kurta, arvestades tervet mängu. Ei ütleks, et me polnud piisavalt aktiivsed. Meeskonnad on lihtsalt erinevas seisus: Arsenal on enesekindel ja neil läheb hästi ning nad on tükk aega koos töötanud, meie oleme teistsuguses olukorras,“ vahendas tema sõnu BT Sport.

Arsenali peatreener Mikel Arteta jäi hoolealuste esitusega rahule. „Muidugi tahtsime tagasi tippu tõusta, aga selles liigas on konkurents väga tugev. Mängisime tippmeeskonna vastu ning väärisime võitu – selle saimegi. Nõnda noorel meeskonna kohta olid mängijad fenomenaalsed.“

Talle sekundeeris Arsenali poolkaitsja Granit Xhaka. „Väärisime täna võitu algusest lõpuni. Olime selgelt parem meeskond. Oleme õnnelikud, et meil läheb kõik praegu hästi, teeme kõike, mida treenerid meile ütlevad, ja see on toonud ka vastavad tulemused. Pärast hooaega ei küsi keegi, kuidas me võitsime novembris, detsembris või jaanuaris. Seega püüame koguda nii palju punkte kui võimalik ja vaatame, kuhu välja jõuame.“

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore