Maik-Kalev Kotsar

Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
6. november 2022, 22:14

HÄSTI! Kotsar ja Raieste aitasid Baskonial lisaajale läinud mängus võita

Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia oli Hispaania korvpalli meistriliigas võidukas, alistades koduväljakul lisaaja järel Real Betisi tulemusega 107 : 103. Arvestatava panuse andsid ka Eesti mängumehed, kes mõlemad alustasid matši algviisikust.

Võõrustajad võitsid avaveerandi 23 : 20 ning kuigi teise neljandiku keskel jäid nad korraks kuuepunktilisse kaotusseisu, siis poolajapausile mindi siiski ees 40 : 36. Teisel poolajal kulges matš väga tasavägiselt ning kummalgi tiimil ei õnnestunud otsustavalt eest ära minna.

Normaalaja otsustavatelhetkedel, seisul 90 : 91 läks vabaviskejoonele Matt Costello. Baskonia keskmängija eksis esimesel üritusel, kuid teine vise kukkus pärast mitut põrget siiski sisse, mis viis ühtlasi kohtumise viieminutilisele lisaajale.

Seal haaras koheselt eduseisu kodumeeskond, kes ei andnudki seda enam käest, kuigi pinget oli õhus viimaste sekunditeni.

Baskonia parimana tõi Markus Howard 29 punkti. Kotsarile läks 23 minutiga suurepärase visketabavuse juures (väljakult 8/11 ehk 73%) kirja 17 silma ning kolm lauapalli. Raieste sai mänguaega 12 minutit ning panustas võitu viie punkti ja kolme lauapalliga.

Koduses meistriliigas neljanda järjestikuse võidu saanud Baskonia on tabelis viiendal kohal, olles seitsmest matšist võitnud viis. Juhib Tenerife kuue võidu ja kaotusega, seitsmsest kohtumisest kuus kaotanud Betis on 17. ehk eelviimasel kohal.

Mängu tipphetked: