Mai lõpus kohtusid Madridi Real ja Liverpool eelmise hooaja meistrite liiga finaalis. Real võitis 1 : 0.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
7. november 2022, 16:04

Meistrite liiga mullused finalistid kohtuvad sedapuhku juba kaheksandikfinaalis

Šveitsis Nyonis loositi paaridesse jalgpalli meistrite liigas kaheksandikfinaali jõudnud meeskonnad. Mullused finalistid Madridi Real ja Liverpool madistavad seekord juba 16 parema seas.

Loosimisprotseduur nägi ette, et vastamisi lähevad alagruppide võitjad ja teise koha saanud meeskonnad. Seejuures ei saanud omavahel kohtuda samasse alagruppi kuulunud tiimid ega ka sama riigi satsid.

Kuna Liverpool jäi A-alagrupis teiseks, Real võitis aga F-grupi, tekkiski võimalus, et eelmisel hooajal esikohakarika jaganud meeskonnad kohtuvad seekord juba kaheksandikfinaalis. Mai lõpus peetud finaali võitis meenutatavasti Real 1 : 0.

Loosiõnne üle ei saa rõõmu tunda ka H-grupis viimases voorus esikoha maha mänginud Pariisi Saint-Germain, kellel tuleb vastamisi minna C-grupis kõik kuus mängu võitnud Müncheni Bayerniga. PSGst mööda trüginud Lissaboni Benfica sai aga ilmselt parima võimaliku loosi, kui asub maid ja puid jagama belglaste Club Bruggega.

Kõik meistrite liiga kaheksandikfinaalpaarid (esimesena märgitud meeskonnad peavad avamängu kodus):

RB Leipzig – Manchester City

Club Brugge – Lissaboni Benfica

Liverpool – Madridi Real

AC Milan – Tottenham

Frankfurdi Eintracht – Napoli

Dortmundi Borussia – Chelsea

Milano Inter – FC Porto

Paris Saint-Germain – Müncheni Bayern

Samuti said selgeks Euroopa liiga play-off'i esimese ringi paarid, mille võitjad pääsevad 16 parema sekka. Eesti koondise väravavahi Karl Jakob Heina leivaisa Londoni Arsenal pääses oma alagrupi võitjana otse kaheksandikfinaali ning esimeses ringis väljakule ei tule.

Küll aga tõmmati loosipotist välja tõeline maiuspala, kui omavahel kohtuvad FC Barcelona ja Manchester United. Lisaks madistavad omavahel Torino Juventus ja Nantes, Lissaboni Sporting ja Midtjylland, Donetski Šahtar ja Rennes, Amsterdami Ajax ja Berliini Union, Leverkuseni Bayer ja AS Monaco, Sevilla ja PSV Eindhoven ning Salzburg ja AS Roma.

Eurosarjade väljalangemismängudega tehakse algust veebruari keskel.