Kerr Kriisa (keskel) kuulus Arizona Wildcatsi algrivistusse.

Foto: Rick Scuteri / AP / Scanpix
Korvpall
8. november 2022, 08:24

Kriisa ja Veesaar alustasid hooaega ajaloolise tulemusega

Ööl vastu teisipäeva algas Arizona Wildcatsi jaoks tänavune NCAA ülikoolikorvpalli hooaeg. Ja algas pauguga: visati oma selle sajandi punktirekord. Nicholls State Colonels põrmustati lõpuks 117 : 75.

Mängu saatus selgus varakult: kui mängitud oli 40 sekundit, viigistas Colonelsi poolt Caleb Huffman mänguseisu 2 : 2. Järgnes aga Arizona seitse ja pool minutit kestnud hullumeelne 28 : 2 spurt, kus külaliste ainsad kaks silma tulid vabavisetest! Lõpuks tõi kodumeeskonna parimana 23 punkti leedukas Azuolas Tubelis. Lisaks punktirekordile püsitati ka kooli tabavusrekord, kui väljakult sopsati 71,7 protsenti visetest.

„Noh, seda ma ei oodanud,“ tunnistas pärast mängu peatreener Tommy Lloyd. „Ja ma mõtlen seda tõsiselt, see pole nali. Nicholls on kange võistkond, kes võitis kaks korda järjest oma divisjoni.“

Väga viisaka panuse andsid võitu ka meie mängumehed. Algrivistusse kuulunud Kerr Kriisa mängis 16 minutit ja sai selle ajaga kirja 9 punkti – sealjuures tabas tagamängija kolmest kaugviskeüritusest kaks. Lisandusid seitse resultatiivset söötu, üks lauapall ja üks pallikaotus.

Negatiivse poole pealt sai Kriisa kirja kokku kolm viga, neist kaks esimese nelja minutiga, mistõttu kasutas peatreener edasises mängus palju ka noort tagamängijat Kylan Boswelli, kes mängis lõpuks 23 minutit ja viskas kaheksa punkti.

„Rääkides Kerri kahest veast, siis tema ja Pelle [Larsson] peavad olema targad. See on nüüd kaks mängu järjest kui kaks meie parematest tagamängijatest saavad kaks viga kirja enne esimest TV time outi. See ei ole võidu võti. Peame sellega tegelema,“ tunnistas Lloyd.

Henri Veesaar sekkus pingilt ja sai lõpuks kirja 15 mänguminutit. Ta tabas väljakult võetud kolmest viskest kõik kolm, kuid oli hädas vabaviskejoonel, kus rõnga läbisid neljast viskest kaks. Lisaks sai Veesaar kirja kaks lauapalli, ühe blokeeringu, aga ka meeskonna halvima näitajana suisa neli pallikaotust.

„Noh, seda ma ei oodanud,“ tunnistas pärast mängu peatreener Tommy Lloyd. „Ja ma mõtlen seda tõsiselt, see pole nali. Nicholls on kange võistkond, kes võitis kaks korda järjest oma divisjoni.“

Ka Wildcatsi järgmine mäng peetakse kodusaalis, kui ööl vastu laupäeva võõrustatakse Southern Jaguarsi, kelle hooaeg algas 56 : 66 kaotusega Las Vegase ülikooli Rebelsile.