Dwight Howard hakkab oma jõu- ja ilunumbreid näitama Taiwani liigas.

Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
8. november 2022, 12:37

USA laseb Hiina vastu käiku uue vinge relva

Hiina korvpalliliigasse on aegade jooksul suurt raha teenima siirdunud mitmeid endisi NBA staarmängijaid, kuid nüüd saab oma kõrgeima kategooria kossutuusaga uhkeldada ka hiinlastele niigi palju meelehärmi pakkuv Taiwan. Nimelt sõlmis sealse T1 liiga klubiga Taoyuan Leopards lepingu keskmängija Dwight Howard.

2004. aasta NBA draft'i esimene valik Howard mängis NBA-s üle 1200 mängu ning ta oli pikalt üks liiga domineerivamaid tsentreid. 2.08 pikk keskmängija esindas aastaid Orlando Magicut, kuid oma ainsa tiitli võitis hooajal 2019/20 Los Angeles Lakersi ridades. Lakers oli ka kaheksal korral NBA tähtede mängule valitud ja kolmel korral NBA parimaks kaitsemängijaks nimetatud Howardi viimaseks klubiks superliigas.

Pärast seda, kui peagi oma 37. sünnipäeva tähistava Howardi Leopardsiga liitumisest teada anti, tõusis klubi omava J&V Energy Technology ettevõtte aktsia väärtus Taiwani börsil 1,6 protsendi võrra. Mõistagi on elevil kõik Taiwani spordisõbrad ja Howard ise ka.

„Olen väga põnevil ega jõua ära oodata, millal Taiwanile jõuan,“ teatas Howard Leopardsi Facebooki lehele postitatud videotervituses. „Ei jõua ära oodata, et saaksin näha fänne, süüa sealseid roogasid ja nautida parimat aega, mis mul kunagi olnud on.“

Kui palju Howard Taiwani liigas mängimise eest raha kasseerib, pole teada. Kuid ilmselt pole see tema jaoks ka esmatähtis, sest NBAs küündis tema koguteenistus 250 miljoni USA dollarini.