Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg.

Foto: Aldo Luud
Võrkpall
8. november 2022, 21:26

Tartu andis eurosarjas käest 0 : 2 edu

Valitsev Eesti võrkpallimeister Tartu Bigbank alustas CEV Challenge Cupi Slovakkias 2 : 3 kaotusega kohalikule klubile Prešovi Mirad PU.

Tartu alustas rabedalt ja jäi kiirelt 0 : 3 kaotusseisu, ent siis hakkasid asjad tasapisi paika loksuma ja peagi säras tablool 3 : 3. Aga juhtima pääsesid eestlased esimest korda alles seisul 16 : 15, kui tšehh Matej Šmidl lõi serviässa ja lisas kohe teise otsa (17 : 15). Sealt alates oli initsiatiiv tartlaste käes ning kulmineeris 25 : 22 geimivõiduga.

Teine geim algas veel tasavägisemalt, esimene suurem vahe tekkis, kui Tartu sai Kevin Soo blokist juhtima 9 : 6. Geimi keskel venitas Eesti meeskond edu neljale-viiele punktile, kontrollis olukorda lõpuni ja võitis geimi 25 : 23.

Ent vastane ei murdunud 0 : 2 kaotusseisus, vaid võitles nii edukalt edasi, et sai kolmanda geimi kätte tulemusega 26 : 24 ja neljanda hea emotsiooni pealt 25 : 20. Niisiis läks matš otsustavasse geimi.

Paraku nurrus slovakkide mängumootor selleks ajaks niivõrd mõnusalt, et kodumeeskond haaras kohe geimi alguses initsiatiivi ega lubanud tartlasi kordagi ohtlikult lähedale. Nad võitsid viienda geimi 15 : 10 ja seega avamängu 3 : 2.

Korduskohtumine toimub 16. novembril Tartus.