Ragnar Klavan (paremal) ning Maik-Kalev Kotsar (ülalt alla), Mart Poom ja Martin Müürsepp on jõudnud pallimängudes absoluutsele tipptasemele.

Foto: Pa Pictures / Scanpix, EPA / Scanpix, Vida Press, Teet Malsroos / kollaaž
Jalgpall
10. november 2022, 16:09

HEINA DEBÜÜDI JÄLGEDES: kuidas on esimene mäng oma uue leivaisa eest läinud Poomil, Klavanil, Müürsepal ja meie teistel pallimänguässadel?

Kolmapäeva õhtul sai viimaks teoks Eesti jalgpallikoondise väravavahi Karl Jakob Heina debüüt Londoni Arsenali esindusmeeskonna eest. Paraku lõppes 2018. aasta mais Arsenali akadeemiaga liitunud ja aasta hiljem klubiga oma esimese profilepingu sõlminud Heina jaoks lõppes liigakarikasarja 1/16 finaal 1 : 3 kaotusega Brightonile.

Mäng algas Arsenali jaoks hästi, kui 20. minutil avas skoori Eddie Nketiah. Paraku saabus viik tabloole vaevalt seitse minutit hiljem: Brightoni ründaja Danny Welbeck pääses Heinaga silmitsi, lükkas palli tast mööda ning eestlane tegi endise Inglismaa koondislase vastu penaltit väärt vea, lisaks näitas kohtunik Heinale ka kollast kaarti. Teenitud 11 meetri karistuslöögi realiseeris külmavereliselt Welbeck ise, saates palli ühele ja Heina teisele poole. Seisul 1 : 1 mindi ka vaheajale.

Edasi lugemiseks: