Eesti sai kirja kaks väravat - Robert Rooba viskas ise esimese ja andis teisele resultatiivse söödu.

Foto: Tiina Kõrtsini
Jäähoki
10. november 2022, 19:06

Eesti jäähokikoondis alustas Balti turniiri võiduga Läti üle

Eesti jäähokikoondis alustas Balti karikaturniiri Kaunases 2 : 1 võiduga Läti klubide koondise üle.

Igapäevaselt Soome kõrgliigas JYPi esindav Robert Rooba viis Eesti avakolmandikul 1 : 0 juhtima, kui arvulises vähemuses olles vastastelt litri varastas ja selle väravavahiga silmitsi olles võrku viskas. Lätlased suutsid kõigest 17 sekundit enne esimese kolmandiku lõppu seisu viigistada, kui värava sai kirja Elvis Želubovskis.

Teisel kolmandikul skoori ei tehtud, aga kolmandal pani Eesti lätlastele kõva surve peale. Lõpuks tõusis sellest ka tuli, kui arvulisest ülekaalust Daniil Kulintsev võimsa viskega Eestile võidu tõi. Avavärava enda nimele saanud Rooba sai teise puhul kirja söödu.

Eesti parimaks mängijaks nimetati palju häid tõrjeid teinud Villem-Henrik Koitmaa. Reedel kohtub Eesti Leeduga ja laupäeval Poolaga.

Eesti koondise peatreeneri kohuseid täitev Kaupo Kaljuste ütles pärast võidumängu, et meeskonna võitlusvaim ja hing olid head. „Ei saa öelda, et keegi poleks pingutanud. Muidugi olid teatud momendid, kus ei tehtud päris neid asju, mida vaja, aga kõik võitlesid ja meeskonna hing oli hea!“ sõnas Kaljuste.

„Esimesed kümme minutit mängisime hästi, siis rikkusid kaks järjestikust karistust meie mängu ning vastased haarasid initsiatiivi. Teisel kolmandikul ei saanud me ülekaalust väravat, vastased haarasid taas initsiatiivi, aga Koitmaa mängis väravas väga hästi! Viimasel kolmandikul tulid paar karistust, aga pidasime vastu, lõime ülekaalust oma võimaluse ära ja võitlesime kindlalt lõpuni,“ lisas ta.

Kaljuste hinnangul avaldas kohtumisele mõju tavapärasest kitsam väljak. „Olukorrad vahetusid kiiresti, pidime nobedamalt tegutsema. Sellises mängus ilu ei maksa ei maksa, tuleb lihtsamalt mängida,“ tõdes peatreener.

Kaunases mängib ka Eesti U20 koondis, kelle vastasteks on turniiril Leedu, Poola ja Rumeenia.