Thomas Häberli lõpetab Eesti koondise eesotsas teist aastat, aga jääb praeguse seisuga Eestisse veel vähemalt järgmise aasta lõpuni.

Foto: Jana Pipar / jalgpall.ee
Jalgpall
12. november 2022, 12:55

Perega Hiiumaad külastanud šveitslane: „Seal on nii palju tuletorne ja randu, aga mitte ühtegi inimest! Jalutad meres ja tunned end nagu Maldiividel.“

Poolteist aastat Eestis elanud Thomas Häberli: „Kõik sõbrad, kes siin mul külas käivad, ahhetavad.“ (9)

„Pagaritooted on Eestis suurepärased. Kõik muu, mida te piimast teete, niisamuti, aga juust ... selles ma nii kindel poleks!“ teatas Šveitsis maailma parima juustuga ära hellitatud Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli. Šveitslase jutust selgub, et kui juust ja veel paar pisiasja välja jätta, on Eestis elu vaat, et veelgi parem kui maailma parima elukvaliteediga riigis. Või vähemalt sama hea.

Šveits on tuntud küll kui väga kallis maa, aga samas on sealsed inimesed ka suurepärasel elujärjel ja nii domineerib see Kesk-Euroopa riik alati kõikvõimalikes elukvaliteeti mõõtvates küsitlustes.

Häberli sõlmis Eesti Jalgpalli Liiduga lepingu 2021. aasta 5. jaanuaril, aga selleks ajaks oli ta Eestis käinud kordi ja kordi. Nüüdseks on ta Tallinnas elanud juba ligi poolteist aastat koos abikaasa ja kolme lapsega. Kokku on Häberlidel neli last, ent vanim ehk 18aastane jäi kodumaale. Siin elavad koos vanematega kuue-, kaheksa- ja 16aastane. „Neile kõigile väga meeldib. Esialgu jäi jutt, et elame Eestis vähemalt aasta. Plaanisime naisega kohe muidugi pikemalt ette, aga me ei tahtnud lapsi ära hirmutada, seepärast rääkisime vaid ühest aastast. Pärast poolt aastat oli selge, et ka lapsed tahavad siia pikemaks jääda. Nüüd käib neil teine kooliaasta ja nad tunnevad end väga mugavalt,“ rääkis Häberli.

Edasi lugemiseks: