Lõpuks jäi maksvusele, et Kevin Magnussen sai esimesena rajale ja puhtas õhus oma ringi ära sõita.

Foto: NELSON ALMEIDA / REUTERS / SCANPIX
Vormel 1
11. november 2022, 22:48

Brasiilia GP kvalifikatsioon lõppes šokktulemusega

Sel nädalavahetusel on F1-sarjas kavas Brasiilia GP. Interlagose ringrajal ootab enne pühapäevast põhisõitu ees ka laupäevane sprint, mis tähendas, et kvalifikatsioon peeti juba reedel. Ning selle tulemust poleks suutnud mitte keegi ette näha.

Oma karjääri esimese parima stardikoha sõitis välja Kevin Magnussen Haasil!

„Vihm on tulemas!“ Just sellise Max Verstappenile edastatud sõnumiga algas Interlagoses kolmas kvalifikatsioonivoor, kuhu pääsesid kümme kiireimat vormelipilooti.

Tegelikult hakkas tibutama juba teise kvalifikatsioonivooru lõpus, kuid sellegi poolest otsustasid üheksa pilooti kümnest minna rajale veel kuivailmarehviga – ainus teisitimõtleja oli Charles Leclerc Ferraril. Sealt ka tema 10. stardikoht…

Slikkrehvid osutusid õigeks valikuks ja esimesena sai kiire aja kirja Magnussen – 1.11,674 oli ligi sekund aeglasem eelmises voorus Verstappeni näidatud tulemusest, kuid pidamise piiril sõites tegi taanlane kõigile rivaalidele esialgu silmad ette.

„Te teete nalja?“ reageeris Magnussen Haasi boksist tulnud teatele. „Ma pole kunagi midagi sellist tundnud.“

Ometi teadis oma karjääri 140. GP-nädalavahetusel võistlev mees, et kõigil rivaalidel on veel võimalus tulemust parandada. Haasi pidu pidi ootama, manitses Magnussen tiimikaaslasi.

Ent siis istutas George Russell end neljandas kurvis kruusaväljadele. Punane lipp!

Selleks ajaks, kui Russeli Mercedes ära koristati, oli vihmasadu tihenenud. Lewis Hamilton küll veel proovis vahepealse ilma rehviga imet korda saata, aga kõik teised said aru, et tegu oleks tuuleveskitega võitlemisega.

Seega jäid paika esimeste ringide tulemused: Magnussen esimene, Verstappen teine, punase lipu põhjustanud Russell kolmas.

„Ma ei teagi mida öelda. Võistkond saatis mu rajale täpselt õigel hetkel. Me olime esimesena boksidest väljas, ma tegin päris korraliku ringi ja nüüd oleme esimesel stardikohal. Imeline,“ pajatas Magnussen kvalifikatsioonivõitja intervjuus.

Mis on mehe plaan laupäevaseks sprindiks? „Maksimaalne rünnak!“

Ühtlasi on kogu võistlusrivi homme vorstiviiludeks Haasi võileivas, sest Magnusseni tiimikaaslane Mick Schumacher lõpetas 20. ehk viimasena.