Max Verstappen (vasakul) pidi kibedusega vaatama, kuidas George Russelli tast mööda kihutab ja hooaja ning ka karjääri esimese võidu võtab.

Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
12. november 2022, 22:59

Mercedes võttis hooaja esimese võidu, Verstappen ei mahtunud isegi poodiumile

Vormel 1 Brasiilia GP sprindisõidus tõi Mercedesele hooaja esimese võidu George Russell.

Paraja pauguna pääses esimeselt stardikohalt rajale Haasi piloot Kevin Magnussen, kuid napilt kahe ringi järel möödusid taanlasest nii teisena startinud maailmameister Max Verstappen (Red Bull) kui ka Russell.

Verstappen suutis britti enda selja taga hoida täpselt pool võistlusmaad ehk 12 ringi, kuid siis surus Russell end hollandlasest mööda ja tõusis liidriks.

Verstappenist möödusid seejärel ka Carlos Sainz (Ferrari) ning Russelli meeskonnakaaslane Lewis Hamilton ja nii ei mahtunud ta ruudulipu langedes isegi mitte poodiumile, kaotades karjääri esimese etapivõidu võtnud Russellile lõpuks kümne ja poole sekundiga. Sellega lõppes ka Red Bulli juulis Prantsusmaal alanud võiduseeria, mille jooksul finišeeris alati esimesena nende piloot: kaheksal korral Verstappen ja korra laupäeval hollandlase järel viiendana lõpetanud Sergio Perez.

Verstappen oli esikümnes lõpetanutest ainus, kes läks sõitma keskmise rehviseguga, samal ajal kui ülejäänud pilootide masinatel olid all pehme seguga rehvid. Siiski ei kiirustanud Verstappen sellega nurjunud võistlust välja vabandama.

„Sõit oli kuidagi oodatust raskem,“ kurtis ta. „Kuid isegi pehmete rehvidega poleks me olnud piisavalt kiired. Nii et see on midagi, mida peame proovima parandada. Kuigi homseks ei jõua me just palju teha.“

Hooaja eelviimane võidukihutamine ehk Brasiilia GP põhisõit saab stardi pühapäeval kell 20.