„Lõvide Vennaskonna“ esilinastus Coca Cola Plazas.

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
13. november 2022, 19:07

GALERII | Esilinastus legendaarse Lõvide jalgpallimeeskonna film: loodan, et see on omaette ja väga heal tasemel kunst (2)

Pühapäeval esilinastus Tallinnas Coca-Cola Plaza kinos dokumentaalfilm „Lõvide Vennaskond“. Kohal olid mitmed Eesti nii praegused kui ka endised jalgpallurid ning mõistagi 1980. aastate Lõvide noortevõistkonna treener Roman Ubakivi.

Aastatel 1994–1995 ka Eesti rahvuskoondist juhendanud Ubakivi meenutas esilinastusel, kuidas pidi toonane Lõvide meeskond kuulsusega toime tulema.

„Kuulsus… mul on natuke teisiti kui mängijatel, olen treener. See pigem segas ja häiris tööd. Poisid kipuvad nina püsti ajama, kui nad on populaarsed. Minu seisukohast on neid kammitseda ja mitte lasta nina nii palju üles tõsta, ehkki nad on selle ära teeninud. Aga nende endi tuleviku huvides. Spordis peab olema annet, aga see on ikka metsik töö, mille tuleb ära teha.“

„Loodan, et film on omaette ja väga heal tasemel kunst. Siin öeldi välja õiged mõtted: kõige tähtsam on, et tubli inimene, kes teeb noortega tööd, paistaks välja,“ lisas Ubakivi.

Lõvide kunagine mängija, Eesti koondises 36 matši kirja saanud Risto Kallaste sõnul tunnevad ka praegused noored jalgpallurid ära kunagised Lõvide mängijad. „Minu õpilased, kes mul olid, tunnevad nad väga hästi ära. Eks olen neid ise valgustanud sellega. Seda on muidugi rõõm kuulda, et nad on natuke ise ka uurinud, millega mina tegelesin ja kuidas treenisin. Niimoodi on nad teada saanud.“