Matthias Tass.

Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
13. november 2022, 19:44

Eesti korvpallikoondislane hakkab mängima Hispaania meistriliigas

Eesti korvpallikoondise keskmängija Matthias Tass liitus Hispaania kõrgliigaklubiga Manresa, kus mängib laenulepingu alusel käimasoleva hooaja lõpuni.

Augustis oli 23aastane eestlane sõlminud kaheaastase lepingu Itaalia meistriliigasse kuuluva Trentoga, kes saatis ta koheselt laenule Poola tiimi MKS Dabrowa Gornicza. Seal jõudis ta olla kaks kuud ning tõi keskmiselt mängu kohta 12,2 punkti ja kuus lauapalli.

Manresale oli Tass viimase nädala jooksul kolmandaks täienduseks – lisaks toodi tiimi mängujuht Frankie Ferrari ning ääremängija Jake Layman. Klubi teatas ka, et nüüd on neil meeskond komplekteeritud. Kui Hispaania meistriliigas on Manresa viimasel kohal, olles seitsmest mängust võitnud vaid ühe, siis korvpalli meistrite liigas on neil hetkel alagrupiturniiril täisedu kolm võitu.

Hispaania kõrgliigas mängivad eestlastest ka Maik-Kalev Kotsar ja Sander Raieste, kes esindavad Baskonia meeskonda.

Järgmisel hooajal peaks Tass naasma Trentosse. „Tegime selle investeeringu pikale perspektiivile mõeldes. Matthias on Euroopa korvpallis olnud kaua tõusev tegija. Ta on mängija, keda näeme oma tulevikuplaanides ning usume, et ta suudab end tänu oma oskustele platsi mõlemas otsas ning füüsilisele võimekusele end kehtestada ning veel edasi areneda. Oma esimesel aastal saab ta kogeda kõrgliigat ning jätkab arenemist ja kohanemist Euroopa korvpalliga,“ ütles Itaalia klubi peatreener Lele Molin augustis pärast Tassiga lepingu sõlmimist.