Erling Haaland saab MMi ajal puhata.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
14. november 2022, 14:36

Erling Haaland viskab MMi ajal jalad kolmeks nädalaks seinale

Norra koondis teatavasti MMile ei kvalifitseerunud ja see tähendab seda, et maailma jalgpalli hetke kuumimat nime Erling Haalandit me suurel vutipeol ei näe. Manchester City eest sel hooajal juba 23 väravat kõmmutanud Haalandit ei näe ka Abu Dhabisse treeninglaagrisse sõitvad teised MMilt eemale jäävad meeskonnakaaslased, sest väravamasin plaanib aja maha võtta ja täiel rinnal puhkust nautida.

Haalandil seisavad Norra koondisega enne MMi ees maavõistlused Iirimaa ja Soome vastu, kuid seejärel ootab teda kolm nädalat puhkust.

Seejuures ei satu Haaland vastuollu ka klubiga, sest peatreener Pep Guardiola isiklikult oli julgustanud MMile mitte pääsenud staare puhkama. Ka Guardiola ise võtab veidikeseks aja maha ja sõidab Barcelonasse, et veeta aega sõprade ja sugulastega.

Ent ühel hetkel sõidab meeskond siiski Araabia Ühendemiraatidesse, et teha soojas kliimas treeninglaager ja hoida pallureid toonuses. Sinna on oodatud eelkõige City noored mängijad, aga ka mõningad põhimehed nagu näiteks alžeerlane Riyad Mahrez. Vägesid juhatab seal ikkagi Guardiola ise, kellel seisab ees ka kohtumine klubi šeikidest juhtidega, et arutada tulevikku. Tema leping Cityga saab läbi selle hooaja järel.

Kuid Haalandi puhul on juba teada, et tema Abu Dhabisse ei siirdu, vaid puhkab. Ilmselt veedab ta mõned ajad kodumaal Norras, misjärel sõidab end laadima Hispaania päikese alla.

Haaland on olnud sügisel hiilgavas hoos ning ta tegi skoori ka City viimases MMi eelses liigamängus Brentfordi vastu. Kuid sellest hoolimata kaotati mäng 1 : 2 ning tabelis rebenes vahe liidrikohta hoidva Londoni Arsenaliga viie punkti peale.