Thierry Neuville leiab, et Ott andis liiga vara alla.

Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
14. november 2022, 19:57

Neuville: Tänak andis minust varem alla, aga võib-olla tuleb ta tagasi

Ralliportaalis DirtFish arutati Hyundai meeskonna järgmise hooaja koosseisu üle. Lõuna-Korea autotootja tiimil on vaja vähemalt kaht uut sõitjat, sest tänavu vallandati Rootsi talent Oliver Solberg ning uuel aastal ei jätka nende juures ka 2019. aasta maailmameister Ott Tänak. Selgus peaks saabuma käesoleval nädalal, olukorda kommenteerisid nii meeskonna (ajutine) pealik Julien Moncet kui ka sõitja Thierry Neuville.

Belglasest rallipiloot on tänavu tõestanud end erilise jutumehena ning ka DirtFishile andis ta nüüd küllaltki värvika kommentaari. „Tugevaim tiimikaaslane [Tänak] lahkus kahjuks meeskonnast. Mis teha? Peame jätkama võitlemist, enne võitlesime koos. Ta andis minust varem alla. Aga saan aru, et ta pole millelegi veel alla kirjutanud. Seega ehk tuleb ta tagasi. Ma ei tea,“ sõnas Neuville.

Ta ütles ka, et pole meeskonna tulevase hooaja koosseisuga täpselt kursis, kuid tunnistas, et on kuulnud mitmeid kuulujutte. Moncet sõnul on tähtis saavutada meeskonnas õige tasakaal. Milline peaks uus Hyundai piloot olema? „Muidugi kõige kiirem,“ naljatas prantslane.

Ta jätkas: „Tegelikult vajame loomulikult tugevaid sõitjaid. Auto peab olema konkurentsivõimeline, kuid kui piloodid ei tee tulemusi, pole võimalik midagi saavutada. Seega peame leidma õige tasakaalu: meil on vaja sõitjaid, kes on kiired, suudavad rallisid lõpetada ning mõistavad, millal on vaja suruda ja millal mitte. Proovime järgmiseks aastaks saada parima koosseisu. Aga peame veel mõned päevad ootama, mitte kauem.“

DirtFishi andmetel peaks Hyundaiga liituma Esapekka Lappi. Meeskonnas ihkab kohta ka Teemu Suninen, kellel poleks midagi Dani Sordoga auto jagamise vastu.

„Väga loodan, et mul õnnestub saada Rally1 masin. Usun, et olen selle koha välja teeninud ning oleksin Sordo kõrval parim valik. Minu lemmikrallid on need, mis talle just ei meeldi,“ viitas Suninen portaali Rallit.fi vahendusel Soome ja Eesti rallile. „Oti lahkumine muutis olukorda märgatavalt. Kui nad vajavad sõitjaid, kes suudavad kiiretel kruusaetappidel poodiumile sõita, siis tasub palgata soomlane. Kuid peame veel ootama, millal nad sõitjad teatavaks teevad. Siis saab näha, kas minu nimi on nende hulgas,“ lisas ta.