Katrina Lehis haaras taas mõõga kätte.

Foto: Katrina Lehise Facebooki lehekülg
Vehklemine
15. november 2022, 14:05

Operatsioonist taastuv olümpiavõitja Katrina Lehis saab jälle vehelda

Tänavu augustis põlveoperatsioonil käinud epeevehklemise olümpiavõitja Katrina Lehis teatas Facebookis, et saab jälle lemmikalaga tegelda.

„Esimest korda nelja kuu jooksul,” kirjutas ta pildi juurde lakoonilise kommentaari, mis lubab aimata, et taastumine sujub täitsa normaalselt.

Möödunud nädala lõpus toimunud turniiril Tallinna Mõõk tegutses Lehis oma treeneri Nikolai Novosjolovi tütre Luiza Novosjolova juhendajana, aga rääkis ka Eesti rahvusringhäälingule, kuidas paranemine läheb.

„Võin öelda, et põlv taastub hästi. Saan juba päris palju söösta ja sörkida ning teha erinevaid liikumisi ja harjutusi. Konkreetset tähtaega mul pole. Kõigepealt pean jala piisavalt tugevaks saama, et oleks turvaline võistelda. Oleme mõelnud ühtepidi ja teistpidi, aga lõppkokkuvõttes loeb ikka see, kui tugevaks ja kui kiiresti minu jalg saab,” jutustas suvel 2021 Tokyo olümpial individuaalse pronksi ja võistkondliku kulla saanud Lehis.

Meenutagem, et tagasilöök tabas 27aastast sportlast vahetult enne maailmameistrivõistlusi. „Peale juulis Saksamaal saadud vigastust, MMist loobumist ja mõningaid uuringuid tuli ikkagi võtta vastu veel üks raske otsus ja minna operatsioonile,“ kirjutas Lehis septembris oma Facebooki lehel.

„Praeguseks hetkeks on veidi üle kuu aja möödas ning hetkel on rõhk taastumisel. Millal ma naasen vehklemisrajale? Kindlalt on veel midagi keeruline öelda, aga minu hooaeg algab kindlasti tunduvalt hiljem kui tavaliselt,“ lisas ta.