Erling Haaland

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
16. november 2022, 10:24

TOHOH! Mudaliigas mängiv klubi tegi Haalandile pakkumise: see on talle parem variant kui kuus nädalat golfi mängida

Kuna Norra jalgpallikoondisel ei õnnestunud sel pühapäeval algavale Katari MMile pääseda, on nende suurimal staaril Erling Haalandil palju vaba aega. Seda on märganud ka Inglise klubivuti tugevuselt seitsmendas liigas palliv Ashton United, kes otsustas juhust mitte kasutamata jätta ning tegi 22aastasele ründajale pakkumise – kaotada pole neil ju midagi.

Amatöörklubi „loodab“ saada sel hooajal inglise kõrgliigas 13 mänguga 18 väravat löönud Haalandi endale 28 päevaks, laenulepingu alusel. Meeskonna peatreener Michael Clegg selgitas, et nende pakkumine on igati loogiline ning sellest võiks lõigata kasu kõik osapooled. Norralane ise saaks sisustada vaba aega jalgpalli mängimisega ja aitab tal vormis püsida ning tema koduklubil Manchester Cityl, kes jätkab oma hooaega detsembri lõpus, pole seega vaja selle pärast muretseda. Ashton United saaks omale aga kuuks ajaks tõelise väravamasina: kui meistriliigas on Haaland teistest ründajatest mäekõrguselt üle, siis võib vaid ette kujutada, mida suudaks ta seitsmendas liigas.

„See on lihtsalt loogiline,“ lausus Clegg klubi kodulehel. „Cityl pole mänge ning me tahame neid aidata sellega, et hoiame Erlingu vormis. See on talle igal juhul parem variant kui kuus nädalat golfi mängida. Usume, et ta sobituks meie meeskonda suurepäraselt ning saavutaks ülejäänud tiimiga väga hea kooskõla.“

Ashton Unitedi koduplats asub City staadionist umbes kümne kilomeetri kaugusel. Oma liigas on nad hetkel 11. kohal, laupäeval kaotasid nad võõrsil 622 pealtvaataja ees Gainsborough'le.

City peatreener Pep Guardiola teatas eelmisel nädalal, et Haaland võib omale lubada natuke puhkust. Kuuldavasti kavatsebki vutistaar aja maha võtta, igatahes Abu Dhabisse treeninglaagrisse ta erinevalt teistest MMilt eemale jäävatest meeskonnakaaslastest ei lähe. See ei pruugi aga tähendada, et Ashton United võiks hellitada erilisi lootusi: „Klubi pole veel Manchester Citylt ühtegi vastust saanud,“ seisab nende kodulehel.