Ott Tänak meenutab Hyundais veedetud aastaid ikkagi hea sõnaga.

Foto: Dufour Fabien / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
16. november 2022, 15:30

Tänak: Thierry ütles, et temast polnud kunagi ükski tiimikaaslane jagu saanud. Lõpuks meil see õnnestus (10)

Ott Tänak lahkus küll Hyundaist aasta enne lepingu lõppemist, ent ta usub, et Lõuna-Korea autotootja tiimiga liitumine tasus end siiski ära.

2019. aastal Toyotaga maailmameistriks tulnud eestlasel ei õnnestunud Hyundais kolme hooajaga seda saavutust korrata, kuigi kokku tuli viis etapivõitu, neist kolm tänavu. Sel aastal lõpetas ta üldarvestuses küll Kalle Rovanperä järel teisena, ent reaalselt ei võidelnud ta kunagi tiitli nimel.

Hooaja viimasel rallil Jaapanis sai Tänak tiimikaaslase Thierry Neuville'i järel teise koha. Kui seda võis pidada korralikuks tulemuseks, siis kokkuvõttes polnud tema aastad Hyundais edukad. „Tulime siia, et võidelda MM-tiitli nimel. See ei õnnestunud ning loomulikult polnud mu esitused kunagi piisavalt head, et nendel kolmel aastal tiitlikonkurentsis olla. Kuid kokkuvõttes oli see siiski kahtlemata imeline kogemus. Seega tasus see end ära,“ vahendas Tänaku sõnu DirtFish.

Oma parimaks mälestuseks Hyundaiga peab ta tänavuse Soome ralli võitu Rovanperä ees „Soome etapp oli mõnes mõttes päris hea, sest Toyota ja Kalle mõtlesid kindlasti, et võidavad selle kerge vaevaga, kuid seda ei juhtunud. Ning võit Belgias, kui Thierry pidanuks seal triumfeerima, polnud ka paha. Nagu Thierry ütles, siis temast polnud kunagi ükski tiimikaaslane suutnud jagu saada. Lõpuks meil õnnestus see. Aga lõppude lõpuks teen ma ikkagi nalja, oleme siin selleks, et võidelda tiitli nimel, mitte tiimikaaslastele ärategemise pärast,“ lausus Tänak.

Eesti ralliäss lisas ka, et järgmiseks aastaks pole tal ühtegi lepingut. „Lähme tagasi [koju], võtame mõned päevad vabaks ning vaatame, mida tulevik meile toob,“ sõnas ta.

Tänak sõitis Hyundaiga kokku 31 MM-rallil. Neist 16-l jõudis ta poodiumile, etapivõite tuli kokku viis.