Mullu osales Kelly Sildaru MK-sarjas kolmel pargisõidu võistlusel ja võitis need kõik. Ka uus hooaeg algas paljulubavalt.

Foto: AFP/Scanpix
Talisport
17. november 2022, 17:19

TUBLI TÖÖ! Kelly Sildaru jättis MK-etapi kvalifikatsioonis kõik konkurendid selja taha

Freestyle-suusatamise MK-sari jätkub Austrias Stubais. Kui oktoobris Šveitsis Churis peetud avaetapil võisteldi Big Airi hüpetes ja meie tippe Kelly ja Henry Sildarut kohal ei olnud, siis Stubais on kavas pargisõit ning kaasa teevad ka Sildarud. Neljapäevases kvalifikatsioonis saatis edu Kellyt, ent Henry finaalvõistlusele ei pääsenud.

Kelly Sildaru sai avalaskumise eest kirja 79,41 punkti, haaras liidrikoha ja teisest laskumisest loobus, kuna nägi, et kaheksa finalisti seast teda keegi välja puksida ei suuda. Sildaru tulemus jäigi kvalifikatsiooni parimaks, kuigi edu norralanna Johanne Killi ees oli napp. Killi teenis oma esimese laskumise eest 79,22 punkti, kvalifikatsiooni kolmandaks tõusis aga teise laskumise eest teenitud 70,55 punktiga ameeriklanna Grace Henderson.

Lisaks pääsesid laupäevasesse finaali kanadalanna Megan Oldham (67,44 punkti), šveitslanna Sarah Höfflin (67,04), sakslanna Muriel Mohr (64,30), norralanna Sandra Eie (63,32) ja kanadalanna Brynn Johnston (54,88).

Meeste pargisõidu kvalifikatsioonist võttis osa koguni 57 sportlast, kellest finaali pääses 16. Henry Sildaru teenis oma esimese laskumise eest 45,00 ja teise eest 47,25 punkti, mis andis talle oma grupis 15., kokkuvõttes aga 37. koha. Tegemist oli seejuures 16aastase Sildaru debüüdiga MK-sarjas.

Kvalifikatsiooni parima tulemuse tegi norrakas Birk Ruud, kelle teise laskumise hindeks tuli 93,75 punkti. Viimase ehk 16ndana pääses finaali rootslane Oliver Movenius punktiskooriga 70,00.