Kerr Kriisa (vasakul) tegi Utah Techi vastu suurepärase partii.

Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
18. november 2022, 09:15

VIDEO | Hiilgava esituse teinud Kriisa sai peatreenerilt pragada: veel rohkem tuleks visata!

Kerr Kriisa tabas USA üliõpilasliigas kolmeseid nagu automaat ning aitas oma koduülikoolil Arizonal alistada Utah Tech 104 : 77. Ometi utsitas Arizona peatreener Tommy Lloyd mängu järel meie meest veel rohkem korvi suunas vaatama!

Arizona tegi Utahiga sotid selgeks juba avapoolajaga, mis võideti 49 : 21. Nii polnud lugu ka sellest, et teine poolaeg punktiga kaotati – tabelisse kirjutati ikkagi hooaja kolmas võit kolmest mängust.

Kes kerkis üleplatsimeheks? Kes muu kui Kerr Kriisa! Eesti koondislane sai mänguaega 27 minutit, mille jooksul viskas 24 punkti (kolmesed 6/7, vabavisked 6/6), hankis neli lauapalli, jagas viis korvisöötu ja tegi kaks vaheltlõiget. 24 silma tähistavad ka tema uut isiklikku punktirekordit NCAA-s.

Teine Arizonat esindav eestlane Henri Veesaar sai platsile 10 minutiks. Punktiarvet ta ei avanud (kolmesed 0/1), kuid hankis neli lauapalli, tegi ühe vaheltlõike ja blokeeris ühe vastaste pealeviske.

„Pean talle ütlema, et ta rohkem viskaks,“ kommenteeris Arizona peatreener Tommy Lloyd Kriisa sooritust ja kuut tabatud kolmest. „Ta on nii hea mängija ja ta suudab teisi nii osavalt mängu kaasata, nii et mõnikord arvan, et ta jätab ise vabalt kohalt viskamata, kuigi võiks. Mõnikord on see hea, mõnikord on see halb. Ütlesin talle, et teisel poolajal hakka kolmeseid viskama. Arvan, et see oli esimese poolaja lõpus, kui andsime talle otse nende pingi ees kolmanda lisasöödu, kuid ta jättis viskamata ja lõpuks me kaotasime palli. Ütlesin talle, et ta peab sellised visked võtma. Selline on parim meeskondlik vise, mille oleme välja mänginud, ja isetu mängijana pead sa sealt viskama.“

Päevakangelane Kriisa ise kostis oma kolmeste kohta, et ega muud ei olnudki, kui et need kukkusid sisse.

„Teadsime, et nad mängivad maa-ala kaitset,“ lisas tagamees. „Püüdsin oma visete jahtimisel järjekindel olla. Minu viskamine kõigub üles-alla, mõnes mängus võtan kaks ja mõnes kaheksa viset. Proovin leida head tasakaalu, nii et see ei ole mu meeskonnakaaslaste jaoks üllatuseks, kui võtan rohkem viskeid.“

Nüüd seisab Arizonal ees reis Hawaii saartele, kus seisab ees Maui miniturniir. Seal on aastate jooksul säranud mitmed tulevased NBA tähtmängijad ning elevil on nii peatreener Lloyd kui ka Kriisa.

„See on mu kuues reis sinna, ma arvan,“ märkis Lloyd. „See on kõrgeima klassi turniir. See on eriline ka fännide jaoks ning tean, et paljud Arizona poolehoidjad sõidavad sinna kohale. Tahame seal näha, kus me oma asjadega oleme. Tahame olla agressiivsed ja loomulikult on meie eesmärk turniir ära võita.“

„Arvan, et meil on hea lähtekoht,“ lisas Kriisa. „See on meie jaoks kõva väljakutse, kuid ootame seda väga.“