Cristiano Ronaldo ja Erik ten Hag.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. november 2022, 19:32

United kaebab Ronaldo kohtusse

Hiljuti Piers Morganile skandaalse intervjuu andnud Cristiano Ronaldot ootab tõenäoliselt kohtutee. Briti ajalehe The Guardian andmetel on tema tööandja Manchester United palganud advokaadid, sest nende hinnangul rikkus vutistaar lepingu tingimusi.

Seega on sisuliselt täiesti kindel, et 37aastane Ronaldo ei mängi Unitedi eest enam ühtegi mängu. The Guardian kirjutab ka, et portugallast, kes lendas äsja rahvuskoondisega Kataris toimuvale MMile, ei oodata tagasi ka meeskonna treeningutele.

Sel nädalal täies mahus avaldatud intervjuus Piers Morganile valas Ronaldo oma koduklubi kriitikaga üle. Muu hulgas tõdes Unitedis sel hooajal pingipoisi rolli vajunud ründaja, et teda surutakse klubist välja ning peatreener Erik ten Hag ei austa teda.

Täna tegi United oma kodulehel põgusa avalduse, kus öeldi, et seoses Ronaldo intervjuuga on alustatud menetlust, kuid täpsemat selgitust ei lisatud: „Manchester United alustas täna hommikul esimeste sammudega seoses Cristiano Ronaldo hiljutise intervjuuga. Me ei kommenteeri menetlust põhjalikumalt enne, kui see saab lahenduse.“

Ronaldo leping Unitediga kehtib järgmise aasta juulini. Ta teenib umbes 575 000 euro suurust nädalapalka. Tänavu suvel üritas Portugali koondise kapten klubist lahkuda, kuid see ei õnnestunud. Nüüd loodab United temaga võimalikult kiiresti lepingu lõpetada. Jaanuarikuise üleminekuperioodi ajal saaks jalgpallitäht liituda mõne teise meeskonnaga.

Unitedis ka aastatel 2003-2009 mänginud Ronaldo naasis Manchesteri klubisse mullu suve lõpus. Kui eelmisel hooajal oli portugallane tiimi parim väravakütt, saades kõikide sarjade peale 38 mänguga kirja 24 tabamust, siis ten Hagi käe all on ta langenud pingipoisi rolli. 16 matšiga on portugallane löönud vaid kolm väravat. Viimases Unitedi matšis Fulhamiga ei teinud ta kaasa haiguse tõttu.