Maik-Kalev Kotsar (21) tabas väljakult seitsmest viskest viis.

Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
18. november 2022, 23:04

VIDEO | Baskonia sai Euroliigas napi kaotuse, Kotsarilt 11 punkti

Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste tööandja Baskonia sai korvpalli Euroliigas napi kaotuse, jäädes võõrsil alla AS Monacole tulemusega 74 : 79.

Eestlaste koduklubi võitis avaveerandi 24 : 20, kuid oli avapoolaja järel taga 45 : 48. Kolmandal veerandajal lasti vastastel visata vaid kümme silma ning viimasele neljandikule mindi vastu eduseisus 63 : 58. Seal juhiti, kuni mängida jäi 2.39 – siis tabas Elie Okobo kolmese ning viigistas mänguseisu. 25aastane prantslane lisas pisut hiljem veel kaks punkti, viies Monaco 73 : 71 ette ning enam nad edu käest ei lasknudki.

Okobo tõi hea visketabavuse juures mängu parimana 22 punkti, Baskonia tulemuslikem oli Henry Pierria 17 silmaga. Algviisikust alustanud Kotsarile läks pisut rohkem kui 18 minutiga kirja 11 punkti, ta tabas seitsmest väljakult teele saadetud viskest viis ning kolmest vabaviskest ühe. Eestlasest keskmängija lisas neli lauapalli, ühe korvisöödu ja ühe vaheltlõike. Pingilt sekkunud Raieste sai platsile kokku neljaks minutiks, kuid selle ajaga ei kogunenud tema statistikasse peale kolme vea mitte midagi.

Baskoniale oli see Euroliigas nelja võidu kõrvale neljandaks kaotuseks, Monaco on nüüd võitnud kaheksast mängust kuus.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore