Kui suur must kass Sergio Perezi ja Max Versteppeni vahelt läbi jooksis?

Foto: Bryn Lennon / Getty Images / Red Bull Content Pool
Vormel 1
19. november 2022, 14:49

Kuidas F1-sarja võimsaimast duost sai järsku kibestunud vanapaar

Kui Max Verstappen keeldus möödunud nädalal peetud Brasiilia võidukihutamisel tiimikäskudele allumast ja meeskonnakaaslast Sergio Perezt mööda laskmast, tundus ta jonniva diivana. Mõneti ootamatult on asi aga pöördunud hoopis ohvri ehk Perezi süüdistamiseks.

Mis siis Brasiilias juhtus? Võidusõidu lõppfaasis lasi Perez Verstappeni endast mööda, et maailmameister saaks võimaluse võistlejaterivis kerkida. Seda Verstappen aga ei suutnud. Hollandlasele anti tiimi poolt seepeale korraldus: kui ta viimaseks ringiks pole Fernando Alonso Alpine’ist mööda saanud, peab ta finišisirgel Perezile koha tagasi andma. Tiimi esisõitja aga hoidis paremat pedaali põhjas ja lõpetas neli sekundit mehhiklase ees.

„See näitab, kes ta tegelikult on,“ nentis Perez tiimi raadiosides. Ajakirjanike ees nimetas ta Verstappeni käitumist pettumust valmistavaks ja lisas: „Kui tal on kaks MM-tiitlit, siis on need minu pärast.“

Mis on tõsi – Perezi mullu Abu Dhabis näidatud meistriklass kaitsvas sõidus, mis hoidis Lewis Hamiltoni pikalt tema selja taga, võinuks lõpuringide draamata tõesti määrata tiitlivõidu saatuse.

Verstappeni vastus kõlas samas: „Ma saan Checo poolelt aru, et ta on pettunud. Aga ma andsin ka enda selgitused, miks seda ei teinud (kohta ära ei andnud – toim), seotult millegagi, mis juhtus minevikus.“

Mis see väidetav Perezi minevikupatt on, Verstappen ei täpsustanud, kuid kõik eksperdid viisid kärmelt niidid kokku.

Edasi lugemiseks: