Max Verstappen läheb Abu Dhabis hooaja 15. etapivõidu järele.

Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
19. november 2022, 20:07

Hooaja viimasel etapil stardivad esireast Red Bullid

Abu Dhabis toimuva vormel 1 sarja hooaja viimase etapi kvalifikatsioonis oli kiireim Red Bulli piloot Max Verstappen, kes edestas tiimikaaslast Sergio Perezt.

Neile järgnesid Ferrari sõitjad Charles Leclerc ning Carlos Sainz, Mercedese piloodid Lewis Hamilton ja George Russell olid vastavalt viies ja kuues. Oma karjääri 299. ja viimast sõitu läheb tegema Sebastian Vettel (Aston Martin), kes stardib üheksandalt positsioonilt.

Verstappeni edu ajasõidus oli Pereze ees 0,228 sekundit. Kui hollandlane on MM-tiitli juba kindlustanud, siis tema tiimikaaslane võitleb Leclerciga üldarvestuse teise koha nimel. Praegu on mõlemal sõitjal koos 290 punkti, kuid Ferrari piloodile annab eelise suurem etapivõitude arv.

Mercedese piloot George Russell jäi kvalifikatsioonis Verstappenile alla 0,687 sekundiga. Ta oli pärast oma esitust pisut pettunud. „Ilmselt ootasime paremat tulemust. Kiirust oli natuke vähem, kui oleksime tahtnud. Teame, et meil pole kõige efektiivsem masin ning sirgetel teeb Red Bull meile selgelt ära. Aga meil on kiirem vormel ning võrreldes Ferrariga tundusime olevat päris tugevad,“ vahendas Russelli sõnu BBC.

Vaata videot kvalifikatsiooni tipphetkedest SIIN.