Jüri Vipsi aasta läks aia taha. Nüüd tuleb vaadata, mis variandid on tulevikus karjääri jätkata.

Foto: Imago/Scanpix
Auto-Moto uudised
20. november 2022, 12:13

Vips lõpetas F2-karjääri punktikohal (3)

Jüri Vipsi tänavune hooaeg F2-sarjas läks aia taha. Oma rumala sõnakasutuse pärast Red Bulli noorteprogrammist välja visatud eestlane lõpetas aasta alles 10. kohal. Ilmselt oma viimasel võistlusel F2-masinal nägi Vips ruudulippu kaheksandana.

Vips sai Abu Dhabi kvalifikatsioonis 15. aja, kuid tark sõit, korralik boksipeatus ja paari rivaali ebaõnn tähendasid Vipsile kaheksandat kohta. Teleülekande põhjal saab väita, et Vipsi sõit oli üpris sündmustevaene – vähemalt ei sattunud ta millegi dramaatilisega pilti.

Abu Dhabi põhisõidu võitis Ayumu Iwasa, kes tõrjus lõpuringidel tänavu sarja meistriks tulnud Felipe Drugocivhi rünnakuid. Brasiillasele piisas teisest kohast, et tagada oma MP Motorspordi tiimile ka võistkondlik tiitlivõit. Kolmandana lõpetas Vipsi kukkumise järel Red Bulli juhtuvaks noorsõitjaks saanud Liam Lawson.

Tähis oli ka Logan Sargeanti viies koht, sest ameeriklane tagas endale hooaja kokkuvõttes piisavalt kõrge koha, neljanda, et saada täis punktid F1 superlitsentsiks ja liituda tulevaks hooajaks kuninglikus sarjas Williamsi tiimiga.

Mida toob Jüri Vipsi jaoks tulevik? Red Bulli toetuse kadumise järel pole tal ilmselt küllaltki rahakates F1 tütarsarjades kohta, mis tähendab, et tema F2-karjäär on nüüdseks läbi. Oktoobris testis eestlane ookeanitaguse kuulsaima võidusõidusarja IndyCari masinat ja näitas seal väga korralikku minekut. Kui tal õnnestub hüpe suure lombi taha, siis sealne hooaeg algab märtsikuus.