Maik-Kalev Kotsari (nr 21) 13 punkti ei päästnud Baskoniat kaotusest.

Foto: Pa Images / Scanpix
Korvpall
20. november 2022, 20:46

Kotsar ja Raieste pidid tunnistama Tassi uue koduklubi paremust

Hispaania korvpalli meistriliigas läksid vastamisi Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia ning Manresa, millega hiljuti liitus laenulepingu alusel Matthias Tass. Kohtumise võitis kodusaalis mänginud Manresa 93 : 80.

Paraku jäi Eesti koondise keskmängijate duell nägemata, sest Tass pühapäeval Manresa koosseisu ei kuulunud. Küll kogus kenasti minuteid Kotsar (täpsemalt ligi 24), mille jooksul viskas ta 13 punkti (kahesed 6/10, vabavisked 1/1) ja hankis 8 lauapalli. Lisaks kaotas Kotsar kahel korral palli. Raieste sai platsile neljaks ja pooleks minutiks, mille jooksul sai kirja kaks isiklikku viga ja ühe pallikaotuse.

Kotsar oli koos Darius Thompsoniga ka Baskonia edukaim korvikütt. Üleplatsimeheks kerkis aga Manresa kasuks 23 punkti visanud Frankie Ferrari.

Kohtumise avapoolaeg möödus tasavägiselt ning pikale puhkepausile minnes oli Manresa edu viis punkti. Viimasele veerandajale mindi vastu Baskonia neljapunktises kaotusseisus, kuid et otsustaval perioodil suudeti visata 18 punkti vastaste 27 vastu, kuulus võit Manresale.

Baskonial on kaheksast mängust kirjas viis võitu ja kolm kaotust, millega ollakse tabelis kuuendal kohal. Manresa sai kuue kaotuse kõrvale alles teise võidu ning nemad on 18 meeskonna konkurentsis eelviimasel ehk 17. kohal.