Teatud raskustega, kuid Holland kirjutas tabelisse ikkagi kolm punkti.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
21. november 2022, 20:36

HOLLAND – SENEGAL 2 : 0 | Valitsev Aafrika meister murti viimase kümne minutiga

Hollandi jalgpallikoondis ei suutnud kuni 84. minutini teha Senegali vastu ainsatki raamide vahele läinud pealelööki, kuid lõpuks võeti valitsevate Aafrika meistrite vastu ikkagi oma MMi avamängus 2 : 0 võit.

Esimesel poolajal oli väljakul kõvasti võitlust, kuid erilisi võimalusi emmal-kummal ei tekkinud. See sundis mängu teleülekande režissööri üles otsima küljejoone taga sooja teinud Hollandi väravamasinat Memphis Depayd, kes pidanuks matšist vigastuse tõttu eemale jääma.

Teisel poolajal üritas Senegal Hollandit esiti murda pikkade pallidega, kuid edutult. 65. minutil, ehk pisut hiljem, kui Depay ikkagi platsile silkas, tekkis aga aafriklaste parim võimalus. Frenkie De Jong kaotas keskväljal palli ning kiiresti toimetati mänguvahend Boulaye Diale, kelle ürituse suutis aga Hollandi puurisuul debüüdi teinud Andries Noppert eest nurgast nurgalöögiks tõrjuda. Mõni minut hiljem sai löögile ka Idrissa Gueye, kuid temagi ürituse pareeris Noppert.

Viik olnuks ilmselt Senegalile sobinud, kuid punktist jäädi ikkagi ilma. 84. minutil ehitas Hollandi esimese raamide vahele läinud pealelöögi, mis läks ka väravasse. De Jong andis trahvikasti hea söödu ning Cody Gakpo suunas palli peaga üle vastu tõtanud Senagali puuriluku Edouard Mendy väravasse.

Senegali poolt sooritas kohe seejärel hea kauglöögi vahetusmees Pape Gueye, kuid Noppert venitas end pallile siiski ette. Ning lõpuks pidid aafriklased puurist välja koukima ka teise värava, kui kohtumise üheksandal lisaminutil korraldas Holland kiire vasturünnaku. Mendy tõrjus Depay löögi, kuid pall põrkas ette vahetusest sekkunud Davy Klaassenile, kes rammis nahkmuna kindlalt sisse.

Nii asus Holland koos pühapäeval 2 : 0 Katari alistanud Ecuadoriga A-alagruppi juhtima. Teises voorus kohtuvad Holland ja Ecuador ning nullipoisid Senegal ja Katar.