Walesi mängijate külakuhi pärast Gareth Bale'i viigiväravat. Päevakangelane ise on kõige vasakpoolsem mees.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
21. november 2022, 23:19

USA – WALES 1 : 1 | Bale nokkis 81 minutit nina, kuid kerkis ikkagi Walesi kangelaseks

Walesi koondis oli oma jalgpalli-MMi avamatšis esimesel poolajal USA vastu hunnik õnnetust, kuid teisel poolajal tehti imeline ümbersünd ning kes teine kui Gareth Bale päästis meeskonnale viigipunkti.

USA valitses esimesel poolajal mängu käiku selgelt ning juba kümnendal minutil oli ameeriklastel kaks suurepärast võimalust. Esmalt oli Walesi keskkaitsja Joe Rodon lähedal omaväravale, kuid Wayne Hennessey tõrjus koondisekaaslase klaarimise. Kohe järgnes pealöök Joshua Sargentilt, kuid see lendas posti puudutades väravast mööda.

36. minutil sai USA ka teenitud juhtvärava, kui Christian Pulisic leidis suurepärase läbisööduga Timothy Weahi ning Aafrika jalgpalli suurkuju ja praeguse Libeeria presidendi George Weahi poeg saatis palli külmavereliselt Hennesseyst mööda.

Walesi peatreener Rob Page tegi kohe teise poolaja alguses vahetuse, kui saatis Daniel Jamesi asemel väljakule pikakasvulise Kieffer Moore'i ning Wales hakkaski näitama märksa paremat mängu.

64. minutil tulid Walesi senise mängu parimad võimalused. Esmalt pääses peaga löögile Ben Davies, kuid tema üritus läks keskele ja USA puurilukk Matt Turner tegi hiilgava tõrje. Järgnes nurgalöök, mille järel suunas palli peaga Moore – aga napilt üle!

Ent 81. minutil võitis kes muu kui Gareth Bale Walesile penalti. VARil polnud põhjust sekkuda, sest Walker Zimmermani tehtud viga oli ilmne. Bale ise asus ka penaltit lööma ega eksinud. Turner aimas küll nurga ära ja ehk sai sõrmedki pisut vahele, kuid löök on tugev ja vuhises kindlalt väravanurka.

Mõni minut hiljem pääses Walesi poolelt jooksu Brennan Johnson, kuid tema pealelöök lendas Turnerile sülle. Kohtumise sügavatel lisaminutitel – neid anti juurde üheksa – läks Turner veel väravast välja seiklema ning Bale oli lähedal, et keskjoone kandist purakas teele saata, ent USA vahetusmees Kellyn Acosta suutis talle enne lööki teha kollast kaarti väärt vea ja päästis nii USAle viigi.

B-grupis on liidrikohal Inglismaa 3 punktiga, teine-kolmas on USA ja Wales 1 punktiga ja neljas Iraan 0 punktiga.

Teises voorus kohtuvad Inglismaa ja USA ning Wales ja Iraan.