Karl Gnadeberg võitis juunioride MM-tiitli.

Foto: Pro Billiard Series
Spordivaria
22. november 2022, 09:38

Eesti kiivõlur krooniti juunioride maailmameistriks

Piljardi Eesti koondisesse kuuluv Karl Gnadeberg võitis Puerto Ricos peetud juunioride MMi finaalis Hong Kongi esindaja Lang Yi Li tulemusega 9 : 5 ning tõi Eestile läbi aegade esimese MM-kulla.

Kui finaalis ja poolfinaalis sai juunioride Euroopa meister ja nüüdseks ka värske maailmameister üsna kindlad 9 : 5 ja 9 : 6 võidud, siis kõige pingelisem matši oli noormehel tegelikult kaheksa parema seas. Seisul 8 : 8 lõi Gnadeberg sisse kuuli nr 4 kuid järgmine, viies, jäi teise kuuli taha peitu. Gnadebergil õnnestus küll õiget kuuli tabada kuid sisse midagi ei läinud. Seejärel tegi vastane hea kaitselöögi ja tundus, et initsiatiiv ei ole enam meie mehe käes.

Õnneks õnnestus Gnadebergil sel hetkel üks turniiri parimatest löökidest (hüppelöögist sündis kombinatsioon kus viies kuul lõi sisse nr 8) ja sealt edasi tegi eestlane laua tühjaks.

Kolmandad kohad saavutasid Jori Narvola Soomest ning Serbia esindaja Lazar Kostic (poolfinaalis 6 : 9 kaotus Gnadebergile).

„Hoolimata asjaolust, et kõik teavad milleks Karl võimeline on, tundub see siiani pisut uskumatu, et väikeses Eestis liigub nüüdsest ringi piljardi juunioride maailmameister. See on võrratu punkt Eesti Piljardiliidu 25. juubeliaastale“, ütles alaliidu esindaja Kristjan Kuusik peale finaalkohtumist.