Soomlaste suurlootus Iivo Niskanen jääb suusatamise MK-etapist eemale.

Foto: Aldo Luud
Talisport
23. november 2022, 13:55

Koroona niitis soomlasest olümpiavõitja tõvevoodisse (1)

Soome meeste murdmaasuusakoondist tabasid enne hooaja esimest MK-etappi koguni kaks tagasilööki: tõvevoodisse prantsatasid nii olümpiavõitja Iivo Niskanen kui ka Ville Ahonen.

Tänavu Pekingi olümpiamängudel 15 km klassikasõidus triumfeerinud 30aastane Niskanen haigestus koroonaviirusest põhjustatud haigusesse ja peab MK-sarjas hooaja avaetapi vahele jätma.

„Ruka MK-etapil on nüüd võitlused minu jaoks võideldud. Suutsin covidit pikka aega vältida, kuid nüüd sain selle ikka kätte. Ei aidanud seegi, et tegutsesin hoolikalt ja püüdsin viirusest hoiduda,“ kirjutas Niskanen Instagramis.

Rukal võisteldakse MK-punktide nimel reedest kuni pühapäevani. Paljud spordisõbrad ja ka asjatundjad ootasid huviga just Niskaneni etteastet laupäeval 10 km klassikasõidus, mis on üks tema trumpala.

Soome distantsimeeste koondisse valiti veel Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Joni Mäki ja Markus Vuorela. Paraku selgus veidi pärast Niskaneni teadet, et ka Ahonen on haigeks jäänud ega saa Ruka radadel võistelda.