Cristiano Ronaldol pole usutavasti kõige kergem lihtsalt MMile keskenduda.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
23. november 2022, 20:51

Ronaldo sai mängukeelu ja kopsaka rahatrahvi (2)

Inglismaa jalgpalliliit (FA) määras Cristiano Ronaldole autistliku lapse ründamise eest kahemängulise võistluskeelu ning 50 000 naela (58 000 eurot) suuruse rahatrahvi. MMi mänge Portugali koondisega see karistus mõistagi ei mõjuta.

Tegemist on aprillikuise intsidendiga. Ronaldo oli pärast Manchester Unitedi 0 : 1 kaotusmängu Evertonile pahuras tujus ning lõi 14aastasel poisil telefoni käest. FA algatas juhtunu suhtes uuringud ning septembris esitati 37aastasele vutistaarile ka süüdistus. Lõpuks määrati karistuseks priske rahatrahv ning kahest järgmisest matšist tuleb portugallasel kõrvale jääda.

Ent mängukeeld ei puuduta Portugali koondise matše käimasoleval Katari MMil ega ka meistrite liiga või teiste eurosarjade kohtumisi. Küll aga kõikide kohalike sarjade mänge – olenemata sellest, kas need toimuvad Inglismaal või kuskil mujal.

Teisipäeval teatas United, et nad lõpetavad Ronaldoga poolte kokkuleppel lepingu. Teadupoolest oli ta andnud paar nädalat tagasi Piers Morganile intervjuu, kus kritiseeris teravalt oma koduklubi.

Neljapäeval alustab Portugal MMi, H-alagrupi avakohtumises mängitakse Ghanaga. Ronaldo jookseb eeldatavasti väljakule oma koondise kaptenina.