Kamerunis sündinud Breel Embolo värav tõi Šveitsile võidu.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Jalgpalli MM
24. november 2022, 14:04

ŠVEITS – KAMERUN 1 : 0 | Aafrika koondised pole ikka veel väravat löönud

Nelja mänguga null väravat. Aafrika jalgpallikoondiste ründeosakonnad on Kataris jätkuvalt kuival nagu õllejanus fännid. Kamerunlased küll ähvardasid Šveitsi, ent peavad siiski leppima 0 : 1 kaotusega.

Kohtumise esimene poolaeg oli pigem sündmustevaene. Šveits ei suutnud kordagi lüüa palli raamide vahele, Kamerun sundis Yann Sommeri tõrjetööle korda kaks. Mängu üldmulje oli uimane ja otsiv.

Neutraalse pealtvaataja õnneks riietasid šveitslased 48. minutil Kameruni söödumänguga nii kenasti lahti, et trahvikasti keskele täiesti valveta unustatud Breel Embolo lõi lihtsa vaevaga 1 : 0. Hetk hiljem oli ta ilmselt maailma ainus šveitslane, kes ei rõõmustanud. Nimelt on Embolo sündinud Kamerunis ja jäi austuse märgiks vaguraks.

Nüüd läks mänguks. Kamerun võttis viigivärava jahil järjest enam riske ning jättis seega koduuksed lahti. Karistus oli ülilähedal 66. minutil, kui Šveits meisterdas sisuliselt samasuguse rünnaku nagu 48. minutil, kuid seekord jäi väravavaht Andre Onana Ruben Vargase pealelöögile ette. Järgnenud nurgalöögist võinuks Embolo lüüa teise, ent ei saanud värava ees pallile korralikult pihta.

Kamerun proovis kord nii-, kord naapidi, ent edutult. Väravavaht Sommer pidi mängu jooksul tegema neli tõrjet. Pööret ei suutnud tuua ka Müncheni Bayerni ässa Eric Maxim Choupo-Motingi individuaalsed oskused.

Viiendal üleminutil päästis Kamerunile üheväravalise kaotuse kaitsja, kes viskus edukalt ette Haris Seferovici löögile.

Kas Šveits jättis mulje võistkonnast, kel on reaalne tiitlipotentsiaal (nagu nad ise usuvad)? Pigem mitte.

Mis Aafrikasse puutub, siis nende viimane võimalus avaringis on Ghana, kes kohtub õhtul Portugaliga. Senegal ja Kamerun on alustanud MMi kaotusega, Maroko ja Tuneesia 0 : 0 viikidega.