Son Heung-min peab vigastuse tõttu mängima näokaitsmega, aga ta on MMil kohal. Avamängus Tottenhami ja Lõuna-Korea superstaar millegagi silma ei paistnud.

Foto: Martin Meissner / AP / Scanpix
Jalgpalli MM
24. november 2022, 16:55

URUGUAI – LÕUNA-KOREA 0 : 0 | See on unelaul, kõigile kes täna tööl käisid*

Kui vaadata mängupilti, siis oli H-alagrupi esimeses mängua Uruguai Lõuna-Koreast üle. Aga see on nagu avastada ühes sokipaaris mõlemas auk ja siis rõõmustada, et üks on vähemalt teisest väiksem. Mängu peale ei pidanud kumbki väravavaht tegema ainsatki tõrjet.

Kõik küsimused, kas see või teine mängija on avamänguks valmis, said selles matšis jaatava vastuse. Nii alustasid Lõuna-Korea särgis nii näokaitsme taha varjunud superstaar Son Heung-min kui ka tipuründaja Hwang Ui-jo. Ja Uruguai poolt oli oodatut väljakul segu nooruse innukusest ja vanuse kogemustest – kui Luis Suarez on 35aastaselt jätkuvalt meeskonna parim valik tipuründes, siis aasta vanem keskkaitsja Diego Godin pääses algrivistusse, sest Ronald Araujo pole veel pärast operatsioonil käimist mänguvormis.

Mida siis väljakul nähtust rääkida… Viisakas oleks selle kohta öelda „võitluslik“, kuigi reaalsus oli pigem see, et kummalgi koondisel puudusid ideed vastaste kaitse lahti muukimiseks. Nii siis kõigutatigi pigem palli. Esimesed teravused toimusid avapoolaja lõpus: Hwang sai karistusala keskelt vabalt proovida ja lõi üle, Godin pääses teisel väljakupoolel nurgalöögi järel peaga suunama, kuid pall lendas posti.

See Godini pealelöök oli ka kõige lähedasem asi selles matšis „raamidesse“ läinud löögile. Statistikasse kanti kokku 16 pealelööki, neist 10 Uruguaile, aga ühtegi tõrjet kumbki väravavaht tegema ei pidanud.

(Statistikaagentuur Opta luges siiski kokku ühe raamidesse löögi, mida FIFA ametlik statistika ei tunnista. Aga ikkagi on see ajalooliselt halb tulemus.)

Teisel poolajal võttis Uruguai kasutusele oma pikema pingi: mõlemad meeskonnad näisid selgelt väsivat, kuid lõunaameeriklastel oli võtta väärt vahetusi – näiteks Suarezi asemel tuli mängu teine legend, Edinson Cavani. Korea poolt toodi mängu küll värskeid jalgu, kuid klassi sarnast polnud. Nii juhtuski, et varasemalt täiesti pooleks olnud pallivaldamine hakkas kergelt Uruguai poole kaldu minema, pall oli rohkem Lõuna-Korea väljakupoolel ja ka pealelöögid tulid pigem Kim Seung-gyu valvatud väravale. Tulemust sellest kõigest aga ei sündinud.

Uruguai järgmine vastane on Portugal, Lõuna-Koreal Ghana. Äkki ärkavad nelja päeva pärast üles ka nende fännid, kelle see matš unele suigutas.

*Pealkiri on parafraseering Indigolaste palast Unelaul.