Kristjan Ilves.

Foto: Flawia Krawczyk
Talisport
26. november 2022, 17:17

Kristjan Ilvesel oli kehv päev, Riiber tegi vigade paranduse (5)

Kahevõistlejal Kristjan Ilvesel polnud täna Rukal just parim päev.

Viimasel ajal hüppemäel pisut hädas olnud Ilves kandus täna 142 meetri mäel kerges vastutuules 127 meetri kaugusele ning kogus 119,3 punkti, mis andis 10 km suusasõiduks 17. stardipositsiooni. Teist päeva järjest pikima õhulennu teinud jaapanlane Ryota Yamamoto (141 meetrit; 153,4 punkti) sai lähte 2.16 varem.

Arvestades, et Ilves pole kunagi olnud suusarajal maailma kiireim mees, oli juba suusahüpete järel selge, et täna tuleb leppida märksa tagasihoidlikuma tulemusega kui eilne 6. koht.

Esimese 2,5 km pikkuse suusaringi lõpetas Ilves mitme hirmkõva murdmaamehe tuules, püsides pundis, mis hoidis kohti 14-21. Seejärel hakkasid tugevamad, nagu Eero Hirvonen, Johannes Rydzek, Vinzenz Geiger ja Jörgen Graabak, tasapisi eest libisema.

Poolel maal hoidis ta Eric Frenzeli kandadel 19. kohta, kolmanda ringi lõpuks oli vajunud 22ks ning finišisse liugles jalakrampidega võidelnud Ilves 30. mehena.

Võistluse võitis eelmiste hooaegade valitseja Jarl Magnus Riiber, kes ebaõnnestus eile hüppemäel. Täna oli ta hüpete järel kolmas ning saavutas lõpuks kindla esikoha, mis on MK-sarjas tema karjääri 50. Nii edukas pole olnud ükski teine kahevõistleja.

Kaheksandalt positsioonilt kerkis teiseks eilne võitja Julian Schmid (Saksamaa; +10,4) ning kolmandana pääses taas poodiumile norralane Jens Luraas Oftebro (+12,4). Yamamoto lõpetas neljandana (+13,3). Ilves finišeeris Riiberist 3.08,5 hiljem.

Homme on Rukal kavas mass-start, mis tähendab, et esmalt suusatatakse 10 km ning seejärel minnakse hüppemäele.