LeBron James aitamas veritsevat tiimikaaslast Russell Westbrooki.

Foto: Daniel Dunn / Reuters / Scanpix
Korvpall
27. november 2022, 08:50

VIDEO | LeBron tegi hooaja parima mängu, aga Westbrook koksati veriseks

Veel kaks päeva tagasi oli Los Angeles Lakersi tänavune saldo NBA võõrsilmängudes kuiv: kuus kaotust. Nüüdseks on kirjas ka kaks võitu, sest järjestikkustes mängudes saadi jagu veel suuremas mõõnas San Antonio Spursist.

Kui ööl vastu laupäeva olid mõlemad meeskonnad hädas oma visketabavusega, kumbki ei ületanud 50 protsenti ja Lakersi võidunumbrid olid 105 : 94, siis vastu pühapäeva saadi kahurid paukuma: päev varem 27 kaugviskekatsest kaheksa tabanud Lakersi mängumehed sopsasid seekord 33 ette võetud viskest 17 (Spursil olid kahe mängu numbrid 6/33 ja 18/37) ning said lõpuks 143 : 138 võidu.

Hooaja parim päev oli äsja vigastuspausilt naasnud LeBron Jamesil, kes tabas omapäi seitse kolmest – karjääri parima tulemuse kordamine – ja oli vabaviskejoonel ilmeksimatu. Kokku jäi tema arvele 39 silma ja 11 lauapalli, aga ka neli pallikaotust, mis oli matši suurim näitaja.

„Andsime rünnakule minnes palju ära, kinkisime palli, ei saanud kohati oma lauda kätte,“ nägi Lakersi treener Darvin Ham võidus ka negatiivset. „Aga samas, kui suudad punkte visata, siis see katab ära palju vigu.“

Kõik pole Lakersi jaoks roosiline ka terviserindelt, sest Russell Westbrook sai mängus korralikult kolki: kolmandal veerandil ja võitluses lauapalli eest sai Zach Collinsilt küünarnukiga vastu otsaesist Russell Westbrook.

Kodumeeskonna suurim punktitooja oli Keldon Johnson 26 silma ja 10 lauaga. Üle 20 punkti viskasid veel Devin Vassell ja Tre Jones. Spursi seis on aga sant mis sant – kaheksa mängu jutti võiduta, kusjuures kodusaalis on edu mekitud tänavu 11 matšist vaid kolmel korral.

Peatreener Gregg Popovichil jagus vaatamata raskele seisule oma mängijatele kiidusõnu: „Minu arvates olid nad suurepärased. Olen nende üle uhke. Nad lihtsalt mängivad edasi. Vahet pole, mis on seis, kes on või ei ole mängus, on nad äraütlemata treenitavad ja pingutavad tõega, et täita meie seatud sihte. Olin täna õhtul elevil ja uhke.“

Spursi meeskonna ajaloo pikim kaotuste seeria jääb 1989. aastasse, kui jutti jäädi alla 13 mängus. Toonasest hooajast, kui kokku võideti vaid 26 matši, pärineb ka nende kolmas (9) ja jagatud neljas (8) negatiivne seeria.

NBA tulemused:
Phoenix Suns – Utah Jazz 113 : 112
Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 118 : 105
Toronto Raptors – Dallas Mavericks 105 : 100
San Antonio Spurs – Los Angeles Lakers 138 : 143