Cristiano Ronaldo on löönud seni ühe värava. Kas Uruguai vastu tuleb lisa?

Foto: Matthew Childs / Reuters / Scanpix
Jalgpalli MM
28. november 2022, 23:01

MM-BLOGI | Portugal pääses alagrupist edasi, aga kas Ronaldo lõi värava? (7)

Jalgpalli MMil said esmaspäeval ühele poole teise vooru mängud. Õhtuleht hoidis otseblogi vahendusel matšidel silma peal!

Esmaspäevased mängud

Kell 12.00 Kamerun – Serbia (G-alagrupp) 3 : 3

Kell 15.00 Lõuna-Korea – Ghana (H) 2 : 3

Kell 18.00 Brasiilia – Šveits (G) 1 : 0

Kell 21.00 Portugal – Uruguai (H) 2 : 0

G-alagrupi tabeliseis: 1. Brasiilia 6 punkti, 2. Šveits 3, 3. Kamerun 1, 4. Serbia 1

H-alagrupi tabeliseis: 1. Portugal 6, 2. Ghana 3. 3.-4. Lõuna-Korea ja Uruguai 1

23:27
22:59

Kõlab lõpuvile ja see tähendab, et teine voor sel MMil on otsas.

Kindlasti on kaheksandikfinaalis Prantsusmaa, Brasiilia ja Portugal. Kindlasti on audis Kanada ja Katar. Kõigil teistel on vähemalt matemaatiline võimalus veel enda saatust muuta.

22:57

Fernandesi kaabu on lähedal, kuid tsenderdus läheb natukene liiga lähedale väravale ja esimese puute löök lendab vastu Uruguai väravavahti.

22:52

Ametlikult on meil sellele mängule üheksa üleminutit, millest neli juba möödas.

22:51

Ja Fernandes lööb kindlalt ära!

22:50

Penalti! Fernandes saadab palli karistusalla Jose Gimenezi jalge vahelt ja tasakaalu kaotanud uruguailane kukub käega palli peale. Esialgu ei juhtu midagi, aga VAR kutsub kohtuniku ekraani juurde ja ta mõtleb pikalt, enne kui näitab penaltipunktile.

22:41

Kaheksa minutit minna ja Ronaldo tööpäev on läbi. Oi kuidas tahaks teada, kas ta hakkab pärast mängu rääkima, et tema lõi värava…

22:40
22:38

Oi kui sarnane olukord Portugali väravale: Uruguai karistuslöök umbes samast kandist, kus Fernandes tsenderdas, seegi läheb esimesest meestesummast läbi, kuid siis jääb ette Suarez, kes ei suuda palli värava peale suunata.

Minut hiljem saab Uruguai ka veel kiirrünnaku, kus Costa peab palli püüdma.

22:35

Maxi Gomez saab 17 meetrilt esimese puutega peale lüüa ja pall lendab posti. Sealjuures Costal veab, et tagasi põrganud pall lendab vastu ta kindaid - millimeetrite mäng, et sealt oleks see temast võinud sisse põrgata.

Jäänud on veel veerandtund!

22:34

Mängu enne korraks seisanud meeleavaldaja oli tõeline rööprähkleja: käes oli vikerkaarelipp ja seljas olnud särgil kaks sõnumit: „Päästke Ukraina“ ja „Au Iraani naistele“

22:30

Mäng on läinud väga lahtiseks ja ründajaid langeb mõlemas väljaku otsas pikali, sealjuures käsi laiutab Ronaldo, kuid iraanlasest kohtunik käsib kõigil püsti tõusta. Väga hea vile senini!

Luis Suarez tuleb Uruguai mängu päästma.

22:23

See on väga huvitav nähe sel MMil – maruigavad avapoolajad toovad tihti kaasa väga avatud teised.

22:20

MMi tähtsad asjapulgad on oma tööd teinud, värava üle vaadanud ja nüüd seisab autorina Bruno Fernandese nimi. Säh sulle kooki moosiga, Cristiano!

22:19

Pool tundi minna.

22:17

Kohe järgnenud rünnakul luhtab Ronaldo hea võimaluse, kui jääb palli peale magama ja ei saada läbisööduga karistusalla mõnda kolleegi.

22:16

Fernandes paneb karistusala nurgast teele tsenderduse, Ronaldo hüppab selle järgi ja pall lõpetab väravas. Teleülekanne tahab selle tabamuse väga kirjutada Ronaldo arvele, aga mitte ükski kordus ei näita, et ta oleks seda palli reaalselt puutunud. Superstaar igatahes tähistab seda väravat kustkui oleks puude olnud.

Aga Portugal juhib!

22:13

RONALDO!!! FERNANDES???

22:11

Ja kohe sunnitud mängupausile järgnenud rünnakul saab Portugal kokku panna kiirrünnaku, kuid Felix virutas värava esimesse küljevõrku, kuigi oli ka sööduvõimalus.

22:10

Vikerkaarelipuga meeleavaldaja on platsile pääsenud ja saab oma sekundi eetris.

Loe rohkem