Foto: AFP/Scanpix
Maailm
29. november 2022, 00:20

SÕJAKOKKUVÕTE | Sõduriemad said lohutuseks saunalinad (2)

Vene sõduriemad said üsna mannetu lohutuskingituse. Enerhoatomi juht usub, et okupandid võivad tuumajaamast peagi lahkuda.

  • Ukraina riikliku tuumaenergiaettevõtte Enerhoatomi juht Petro Kotin sõnas pühapäeval televisioonis, et on märke, et Vene väed võivad valmistuda Zaporižžija tuumaelektrijaamast lahkuma. Ta märkis, et Venemaa propagandaväljaanded on hakanud muu hulgas rääkima tuumajaama ÜRO hoole alla jätmisest – selline jutt ei tule ilma loata ülevaltpoolt. „Jääb mulje, et nad pakivad oma kompse kokku ja varastavad senikaua kokku kõike, mida kätte saavad,“ rääkis Kotin.

  • Twitteris levib foto hukkunud sõdurite emadest, kellele Kurski oblasti kohalikud ametivõimud annavad autasuks poegade ohverduse eest lohutuskingituse üle: saunarätikute komplekti, tordi ja lilledega kaardi. Sõduriemade mure ja pahameel on muidugi aktuaalne, sellele reageerimiseks korraldas Kreml ka möödunud nädalal etenduse, milles Vladimir Putin kohtus murelike nägudega naiste seltskonnaga ja avaldas neile kaastunnet. Praeguseks on sõltumatud ajakirjanikud tuvastanud, et tegu polnud õigete aktivistidega. Päris sõduriemade ja -naiste liikumistest polnud kohtumisel kaasatud kedagi. Ühe naisorganisatsiooni esindaja Olga Tsukanova (pildil) nõudis Putinilt, et „olete mees või mis?“ ning sellist suhtumist muidugi kaamerate ette lubada ei saa.

Edasi lugemiseks: