Cristiano Ronaldo tähistas Portugali avaväravat kui enda löödut. Ükski kordus aga tema pallipuudet ei näidanud.

Foto: Glyn KIRK / AFP / Scanpix
Jalgpalli MM
28. november 2022, 23:20

PORTUGAL – URUGUAY 2 : 0 | Puutus või ei puutunud, kas selles on küsimus?

Portugal alistas vana rivaali Uruguay, kindlustas kolmanda meeskonnana alagrupist edasipääsu ja võib end hetkel pigem hästi tunda. Protokolli järgi lõi mõlemad väravad Bruno Fernandes, kuigi Cristiano Ronaldo võtaks neist esimese meelsasti enda nimele.

Uruguayd ja Portugali tuntakse võistkondadena, kes tagasi ei hoia – nii ei tasunud üllatuda, kui lõunaameeriklaste poolkaitsja Rodrigo Bentancur nägi kollast kaarti juba kuuendal minutil ehk teenis nende maailmameistrivõistluste kõige varajasema hoiatuse. Lõpuks välkus kaarte küll vähe, vaid viis, kuid seda paljuski tänu iraanlasest kohtuniku vaoshoitusele.

Aga mängust. Portugal alustas nii, nagu peakski alustama meeskond, kel võimalus võiduga edasipääs kindlustada – õppida tasub jäneste klubi liikmetel Inglismaal, Hollandil ja Jaapanil, kes kõik tugevama meeskonnana vähemalt üheks kolmveerandtunniks kapseldusid ja oma võimete näitamise asemel igasugusest riskist keeldusid –, aga esialgu polnud sellest suurt kasu, sest avapoolajaga ohtliku pealelöögini ei jõutudki.

Edasi lugemiseks: