Ukraina kaitseministeeriumi luureametnik Kõrõlo Budanov (all paremal) arvab, et Vladimir Putin kasutab mitut kehadublanti.

Foto: Kolaaž (3 x Vida Press)
Maailm
29. november 2022, 19:26

PUTINI TEISIKUD: Venemaa valitseja kehadublantide olemasolu usuvad nüüd vandenõuteoreetikute kõrval ka tähtsamad ametnikud (6)

Kehadublantide maailm on keeruline ning külvab palju segadust ja kuulujutte. Teisikute näol on tegemist vahendiga, mida kasutavad eelkõige paranoilised diktaatorid oma turvalisuse tagamiseks. Viimasel ajal on olnud palju teooriaid selle kohta, kas kehadublanti kasutab ka Venemaa riigipea Vladimir Putin. Kuigi varem vihjasid sellele eelkõige vandenõuteoreetikud, siis Ukraina invasiooni järel on rääkinud sellest ka kõrgemad riigiametnikud.

Vandenõuteoreetikud on juba pikalt väitnud, et ametlikult 2000. aastal Venemaa presidendiks kerkinud Vladimir Putini käsutuses on lausa kehadublantide „armee“. Aastate jooksul on võrreldud temast tehtud fotosid, mis viitavad mõne agarama uurija sõnul sellele, et avalikkuse ette ei astu tihti mitte Putin ise, vaid tema teisik. Sellele on teoreetikute väitel viidanud mitmed erinevad faktorid – välimuse kõrval ka ebakõlad saksa keele oskuses, lahutus abikaasast jpm.

Mõnede teoreetikute pealtnäha uskumatute väidete kohaselt võidi „tegelik“ Putin mürgitada juba 2014. või 2015. aastal – pärast Krimmi annekteerimist. Mõne kuulujutu järgi asendati ta salajase riigipöörde käigus.

Edasi lugemiseks: