Kalidou Koulibaly kerkis Senegali sangariks – nii nagu Papa Bouba Diop 20 aasta eest. Täna kaks aastat tagasi surnud Bouba Diopi mälestuseks kandis Koulibaly ümber käe ka Bouba Diopi särginumbriga kollast linti.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
29. november 2022, 19:40

SENEGAL – ECUADOR 2 : 1 | Ka 2002. aasta MMi sangar võis taevastel vutiväljakutel oma kuulsa tantsu lahti lüüa

2002. aasta maikuu viimasel päeval oli jalgpallimaailm tunnistajaks, kuidas Senegali koondise poolkaitsja Papa Bouba Diop saatis palli tiitlikaitsja Prantsusmaa puuri ning MMi debütandid võtsid suure üllatusena 1 : 0 võidu. Täna kaks aastat tagasi lahkus värava järel aafriklaste kuulsa tantsu püsti pannud Bouba Diop taevastele vutiplatsidele ning meenutamaks Senegali jalgpalli suurkuju kandis koondise praegune kapten Kalidou Koulibaly mängus Ecuadoriga lisaks kaptenipaelale ümber käsivarre ka kollast linti Bouba Diopi särginumbriga 19. Ning just Koulibaly oli mees, kelle värav viis Senegali alagrupist edasi.

Senegal läks mängule teadmisega, et nad peavad matši võitma. Viik viinuks neid edasi sellisel juhul, kui Katar oleks paralleelselt toimunud mängus alistanud suurelt Hollandi. Sellele aafriklased aga mõistagi suuri lootusi panna ei saanud ja lõpuks võitiski Holland peoperemehi 2 : 0.

Edasi lugemiseks: