India ja Vene välisministrid novembri algul.

Foto: AFP/Scanpix
Maailm
30. november 2022, 00:20

SÕJAKOKKUVÕTE | Moskva esitas Indiale poenimekirja

Moskva soovib Indiast kaupu importida. Eesti maksuamet andis teada uuest keelust.

  • Kiievit külastasid Põhjala ja Balti riikide välisministrid. Tegemist oli suurima delegatsiooniga, mis täiemahulise sõja algusest Ukrainat külastanud. Korraldajaks oli Eesti, meid esindas välisminister Urmas Reinsalu, kes muu hulgas õnnitles president Zelenskõid Hersoni oblasti vabastamise puhul.

  • Moskva saatis Indiasse nimekirja enam kui 500 tootega, mida sooviks sealt importida, kuna mujalt sanktsioonide tõttu seda enam teha ei saa. Kaupade seas on ka näiteks autode ja rongide varuosad. Reuters kirjutab, et kuigi nimekirja maht tuli Indiale üllatusena, on ta kauplemisest huvitatud – ent mõned firmad muretsevad samas lääne pahameele alla sattumise pärast. Pole teada, kui suurel määral Kremli soovidele vastu tullakse.

  • Maksu- ja tolliamet andis teada, et alates 5. detsembrist on ettevõtetel keelatud importida Venemaa naftatooteid. Venemaalt pärit naftal põhinevate kütuste ja õlide import on ettevõtetele lubatud kuni 5. detsembrini 2022, eraisikutele veidi enam. „Eelkõige puudutab 5. detsembri tähtaeg ettevõtteid ning see on oluline meede Ukraina toetamiseks Venemaa sissetulekuallikate piiramisega. Eraisikutele on oluline meelde jätta, et reisijatele keelatakse kütuse vedu Venemaalt alates järgmise aasta 5. veebruarist,“ kommenteeris Valeri Rauam, maksu- ja tolliameti ühiskonnakaitse valdkonna juht.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99