Foto: Erki Pärnaku
Sisuturundus
2. november 2023, 16:32

Kvaliteetne juust on hea ja maitsekas jõulukingitus – aga millist Andre Juustufarmi juustu ikkagi eelistada?

Jõulude eel mõtlevad paljud, mis oleks meie armsale inimesele õige kingitus. Mõni materiaalne ese, elamus… või siis hoopistükkis hea ja kvaliteetne toit?

Paljudel juhtudel on toit just täiuslik kingitus – see on maitsev, ei jää kindlasti kapinurka seisma ja teeb meele heaks. Nii pole ka imestada, et Andre Juustufarmi erinevad kvaliteetsed juustud leiavad üha enam tee jõuluvana kingikotti.

Tartumaal Kambjas asuv Andre Juustufarm paistab silma oma suhtumisega. Lehmadest, kes annavad juustu jaoks piima, hoolitakse väga ning neid kutsutakse lausa Mummukesteks. Vahvaid Mummukesi hellitatakse, kallistatakse ning tehakse kõik võimalik, et loomadel oleks hea ja turvaline keskkond.

Andre Farmis on 200 lüpsilehma, kelle piimast hakati aastal 2015 valmistama erinevate maitsete ja laagerdusaegadega juustu. Tänaseks on need juustud pälvinud erinevaid auhindu nii Eestis kui ka välismaal.

Andre Juustufarmi eesmärgiks on anda inimestele teadmine ja kindlustunne, et kodumaine toit on valminud suure hoole ja armastusega. Sellesse on pandud loomade hoolivus inimestest ning inimeste hoolivus loomadest. Kas see pole mitte kaunis sõnum, millega jõuluvana kingikotti täita?

Kõige populaarsemaks on Andre Juustufarmi valikust kujunenud Andre Classic oma klassikalise, kuid samas stiilipuhta maitsega. See on kaks kuud laagerdunud kreemine ja maheda maitsega aukudega juust. Võlub just magus mekk, samuti ka koorene ja pikk järelmaitse.

Foto: RENEE ALTROV

Tihti poetatakse kingikotti ka Andre Grand, mis on laagerdunud vähemalt 12 nädalat. See küpseb suures keras ning maitselt on mahe ja magusa noodiga. Järelmaitse on kreemine ning selles on tunda pähklisust.

Andre Grand Old on seevastu Andre Grandi pika laagerdusega versioon. Koorene karamell maitses, muresus, suured kristallid – see lihtsalt viib keele alla! Pealegi on tegemist tõeliselt maitseka (nii kaudses kui otseses mõttes) kingitusega.

Andre Prima on täiuslik nii snäkilauale kui ka erinevatesse toitudesse – näiteks risotosse või pastasse. Maitselt on see eelnevatest juustudest veidi tugevam, nii et sobib just juustugurmaanile kinkimiseks. Kõlama jääb tasakaalustatud vahelduv magus-hapu mekk ning maitsest kumab läbi ka parmesani ja cheddarit. Järelmaitse on pikk ja kreemine… juust lausa sulab suus ning valgukristallid krõmpsuvad hamba all.

Andre Old Prima on aga eelmine juustu kaua laagerdunud versioon. Selle puhul on plussiks muresus, kõva tekstuur ja pähkline koorekaramelli maitse.

Foto: HEIKKI AVENT

Andre Musc on juust, milles on rohkelt iseloomu! Maitses on tunda omapärast muskaatpähklit, hamba all tajub krõmpsuvaid kristallitükke. Ideaalne juust snäkilauale. Muuseas, muskaatpähklit peetakse ka afrodisiakumiks – nii et kui tahta kedagi ära võluda, siis võib seda vist kingituseks viia… Kes eelistab aga eelneva juustu kaua laagerdunud versiooni, võib valida Andre Musc Oldi.

Andre Capo on Andre Juustufarmi toodetest kõige erilisem. Kui valida see juust, siis peaks olema ihalus millegi omanäolise järgi. Maitses on tunda röstitud sibulat ja krõbedat peekonit, samas on see siiski suussulav ja koorene. Ka lõhn on meeldivalt omapärane.

Andre Juustufarmi uus hitt-toode on aga Andre Crafters Juniper. Juustule on lisatud Liviko Crafter’s džinni destilleerimisel järele jäävaid kadakamarju. Tulemuseks sai noor ja kreemine juust, mida täiendab puiduvaigune noot.

Kõiki juuste saab soetada erineva suurusega jaepakendites ning tellida ka kerana (10-11 kilogrammi) – see viimane on eriti lahe ja omapärane kingitus! Niisiis, miks mitte nendel jõuludel rõõmustada enda lähedasi ja kolleege maitsva ja kvaliteetse juustuga? Vaata täpsemalt Andre Juustufarmi kodulehelt SIIT! Juustud on saadaval paljudes Selverites, Rimides, Konsumites üle Eesti ning ka Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailmas.